понеделник, 14 януари 2013 г.

Пълнени круши със сирене





Продукти за 4 порции

4 средни круши
60 г камамбер или друго меко сирене
2 с.л. суров шам фъстък
2 с.л. стафиди
бутер тесто
разбито яйце за намазване










Приготвяне

* Обелете крушите като им оставите дръжките. Издълбайте ги с малка лъжичка и ги напълнете със сирене, шам фъстък и стафиди. Затворете отворите с малко парче бутер тесто за да не изтече сиренето по време на печене.

* Нарежете ленти от тестото и ги увийте спираловидно по крушите като добре захванете двата им края за да не се развият докато се пекат. Намажете спиралите с разбито яйце.

* Подредете крушите изправени в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете крушите в предварително загрята на 200* фурна за около 15 минути или докато тестото стане приятно златисто.

* Сервирайте крушите леко топли с допълнително парче сирене. Да ви е сладко!

* Ползвайте сирене, което да се разтича при топлинна обработка. Кашкавалът не е подходящ в случая. Моят любим вариант е с меко козе сирене. Може да смените шам фъстика с други ядки, а стафидите с предпочитани от вас сушени плодове. Крушата е много вкусна и съвсем студена. Тогава сиренето е стегнато и при разрез се получава красива мозайка.










.

15 коментара:

  1. Hola, Tienes un blog maravilloso, todas tus recetas son exquisitas.
    Esta es una receta fantástica, Seguro la probaré y te contare que tal me quedo. Un abrazo.

    Connie,
    DeCabezaenlaCocina.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, красота! Представям си колко е вкусно!
    Поздрави, Михаела.

    ОтговорИзтриване
  3. Правя коментар по системата 2 в 1.
    И двете предложения с круши са страхотни.
    Елегантно и вкусно.
    Но нали си падам по солените неща след размисъл реших:
    2 круши със сирене и 1 круша с шоколад.
    Така че, увеличавай бройките и пристигам на гости.

    ОтговорИзтриване
  4. Много изкусително предложение! Страшно интересно и подозирам доста вкусно.

    ОтговорИзтриване
  5. Разкош! Как да не му се прииска на човек да ти дойде на гости, Йоли!
    Поздрави и пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления, Йоли! Винаги хубави и добре обяснени рецепти!
    Вальо

    ОтговорИзтриване
  7. А…ето го и соленият вариант:)
    Великолепие:)
    Поздрави Йоли!

    ОтговорИзтриване
  8. Красота неземна, а само какъв вкус са скрили в себе си тези круши! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Ами круша и сирене - класика!който го е измислил направо е уцелил в десятката.Каквото и да се направи в тази комбинация е великолепно.Много ви благодаря!

    ОтговорИзтриване
  10. Ето, това са моите круши :)
    Сега ако спестим и тестото, да ги завием в беконец, ще станат бон-бон :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Невероятно изискан вкус и вид! Поднесох ги на по-разширена публика - гостите силно се впечатлиха! Само малко се колебая дали не трябва другия път да го направим с по-меки круши, защото сега пробвахме с много ароматен, но малко твърд сорт - Уилямс, а бутер тестото се изпича по-бързо, отколкото е нужно на крушите,за да могат да омекнат. Но дори и така - пак беше страхотно! Цветомира

    ОтговорИзтриване
  12. Много се радвам,Цвети.Благодаря ти и тук.Права си,ако са много твърди крушите не се изпичат много добре за такова кратко време.Но и да са меки не бива,че ще се скапят.Явно нещо средно..Благодаря отново и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей Йоли, когато търся рецепта, а и без да търся винаги се обръщам към теб:) Новогодишното ми меню беше изцяло твое и няма месец, в който да не пробвам твои рецепти и цялото семейство да сме очаровани и когато видят, че правя нещо ново знаят, че ,,ти си насреща,, :))))) И с това излъчване си като ангелче:)))) Само не можах да разбера откъде издълбаваш крушите - отстрани ли, отгоре или отдолу? И още нещо - вярно ли е, че имаш ресторант, как се казва и къде се намира, за да го посетя:)? Предварително благодаря за отделеното време за отговор. Пожелавам на теб и цялото ти семейство весел и красив Великден! Поздрави Гери!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, Гери. Много ме радваш. Не мила, нямам ресторант. Има такъв някъде из Стгудентски град. Казва се Йоли, но няма нищо общо с мен. Но на 30-и съм поканена от Бакхус да бъда главен готвач в един дегустационен ресторант. Ще пусна известие и ако ти се идва ще се радвам да се запознаем.

      Крушите ги пълня от долната страна. Хубав отвор правя за да побере повече пълнеж. Но ти както искаш ги направи. Няма никакво значение. Важно е да има сирене в тях, това е. Ще се радвам да ги опиташ. Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече. А и коментарите на двете места ми отнема много време. Благодаря ти за разбирането. Ще се радвам да те видя в сайта.

      Ако искаш да следиш нови рецепти з

      Изтриване