петък, 25 януари 2013 г.

Свинско филе с орехи и пармезан




Продукти за 4 порции

8 свински шницела от контра филе
8 с.л. нарязани орехи
4 с.л. настърган парчезан
4 с.л. нарязан на ситно магданоз
сол на вкус

брашно за овалване
2 с.л. зехтин + 1 с.л. масло за пържене

За соса

400 г пресни гъби
1 каф.ч. бяло вино
2 стръка прясна мащерка или 2 щипки суха
сол и черен пипер на вкус







Приготвяне

* Изтънете шницелите с домакинско чукче и посолете.

* В купа смесете орехите, сиренето и магданоза.

* В средата на всеки шницел сипете част от плънката.








* Прегънете месото на две и забодете с клечка за зъби. Плънката е суха, не е нужно да завивате на руло, достатъчно е само да прегънете месото.

* Оваляйте напълнените шницели в брашно. Загрейте двата вида мазнина и изпържете месото до зачервяване и от двете страни. Извадете готовите шницели в чиния, отстранете клечките и сложете на топло докато приготвите соса.

* В останалата мазнина от пърженето сипете гъбите. Гответе няколко минути и угасете с виното. След като част от алкохола в него се изпари подправете с мащерката, сол и пипер. Опитайте на вкус. Ако е нужно може да сгъстите още малко соса с 1/2 ч.л. нишесте, разтворено с малко студена вода.

* Сервирайте пълнените шницели топли, гарнирани с гъбения сос. Да ви е сладко!

* Може да смените свинското месо с бяло пилешко или пуешко филе, както и с телешко контра или бон филе. Начина на приготвяне е същия.







.

16 коментара:

  1. Йоли, Йоли...
    На тортите ти човек не може да устои, ама на подобни ястия като това свинско... ох, също е трудно. Изглежда и звучи крайно апетитно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, много апетитно звучи и изглежда, не си падам по пърженето, във фурна дали ще се получи добре :)?

    ОтговорИзтриване
  3. Extremely nice idea, thanks a lot for sharin recipe with us!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, имай милост, не съм вечеряла още!!!!
    Прекрасно е, точно като за петък вечер с приятели;)

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли,тя изглежда много апетитно, опитайте се да готвя това ястие :)

    ОтговорИзтриване
  6. представям си го сочно и хрупкавко от орехите :) и се допълва така добре с този пармезан. Нотка елегантност както винаги.

    Хубав уикенд!!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички. Обичам ядки не само в сладкиши,а и в солени неща.Затова си ги ползвам много често.Да ви е сладко.

    Вики,разбира се,че ще стане.Малко по-сухо ще е,но ще стане.Може би в този случай ще е по-добре с пилешко месо.

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесно предложение, Йоли, с хрупкава коричка, а сочно отвътре, точно по мой вкус! Ядките ще му придадат великолепен аромат.
    Поздрави и пожелания за успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Ястието вкусно а снимките вълшебни:)
    Поздрави Йоли!

    ОтговорИзтриване
  10. Кой би отказал подобна апетитна порция,а и с гъбен сос е наистина страхотно поднесено,Йоли?!
    Хубава и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Ще се радвам, ако го опитате.Може да замените орехите с други ядки, които обичат повече, както и сиренето с подобно ароматно твърдо сирене.Да ви е сладко и благодаре.

    ОтговорИзтриване
  12. Какво да ти кажа, освен, че ми е точно по вкуса тази рецептичка. Но бих заменила с пилешко месце :) Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След шницела с пик.шапка това е другото ястие което пробвахме в нас.Иоли,очарована съм.Моля те,би ли предложила още рецепти със свинско,тъи като го предпочитаме и дали ако заменя пилешкото със свинско в твоите рецепти ще се получи?Благодаря ти...

      Изтриване
    2. А така! Станахме две с теб. Най-ми е любимо свинското! Принципно, всичко пилешко можеш да замениш със свинско. Но все пак зависи от самата рецепта. Най-добре като си харесаш някоя ми пиши и ще го натъкмим. Благодаря ти Зина, много ме радваш! Да ви е сладко!

      Изтриване
  13. Здравейте! Рецептата звучи стархотно! Мисля да изненадам семейството си довечера! Имам само едно притеснение - ще се приготви ли месото добре, защото не обичав алангле!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. Ще се радвам, ако ти хареса. Не се притеснявай за месото. Винаги можеш да го оставиш да се сготви още малко за да не е алангле. В случая изобщо не става въпрос за алангле. Свинското месо, както и пилешкото не е подходящо за алангле. Самата аз никога не бих го оставила с кръв. Резни едно парченце от месото и ще видиш какво е вътре. Ако е нужно продължи да го готвиш още няколко минути.

      Изтриване