събота, 13 април 2013 г.

Лимоново медено пиле





Продукти

1 пиле за грил
сол
черен пипер
вода


Марината

2 с.л. мед
1 голям лимон
2 с.л. зехтин
1 с.л. нарязан розмарин
2 скилидки счукан чесън








Приготвяне

* За маринатата смесете заедно меда, сока и настърганата кора на половиния лимон, зехтина, розмарина и чесъна.

* Подправете пилето със сол и черен пипер. В кухината му сложете другата половина от лимона.

* Намажете навсякъде пилето с маринатата. Сложете го в тава и налейте малко вода.

* Изпечете пилето на 200* за около 45 - 50 минути като периодично доливате по малко вода и поливате месото със соса. За да не прегаря  го покрийте с парче алуминиево фолио.

* Преди да сервирате пилето извадете от кухината лимона и го изцедете върху месото. Да ви е сладко!









.

20 коментара:

  1. е как ти даде сърце в събота сутрин да го пуснеш?
    Отивам да си поплача :)

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, изглежда като картина, така красиво! Ама няма да откажа и да опитам от тази красота...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох….че добре изглежда Йоли :)
    Чудесно предложение за почивните дни!
    Поздрави и приятен и слънчев уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, фантастична коричка!
    Вчера направих сладкиша ти "Вахау"
    и стана чудесен!
    Имах останало едно dulce de leche и с по-малко сметана се получи чудесен крем!
    Благодаря ти,мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм, каква коричка само... долових уханията от снимките, толкова са реални! Йоли, чудесна рецепта! Невероятна си! Сърдечни поздрави! ツ

    ОтговорИзтриване
  6. Пеп,ами за да има време да прескочиш до магазина за едно пиленце.

    Благодаря ви,радвам се,че ви хареса.Всъщност,не е нищо ново,просто е много лесно и вкусно.

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, обожавам пиле с мед! Супер изглежда, като по учебник!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Зори.Не е нещо ново,подобни меса с мед и лимон се правят в цял свят и са харесвани навсякъде.Което пък значи,че вкуса им е изпробван и гарантиран.Пробвай,ще се радвам,но предполагам,че и ти правиш такова пиле у дома.

    ОтговорИзтриване
  9. Тази кълка откъм мен направо плаче да я чупна!Как само си го глазирала,прелест!Поздрави и хубав вторник,Йоли!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, тази коричка :) Ще я схрускам :)

    Поздрави за хубавата рецепта!!

    ОтговорИзтриване
  11. Жесток загар! И мед и лимон е върховна комбинация за месо!Прекрасни снимки, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ви, много съм щастлива, че ви хареса пилето. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря за прекрасната рецепта, Йоли! По-вкусно пиле скоро не бяхме яли.

    ОтговорИзтриване
  14. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  16. Да,изтрих аз коментарите по невнимание,но помня какво ме пита.Сега пак ще ти отговоря,а теб моля да ме извиниш за грешката.Пилето може и да е по-голямо,още по-добре ще стане.Увеличи времето за печене,но го покрий с фолио за да не прегори бързо отгоре.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  17. Ооооо, няма никакъв проблем. Тъкмо влязох да видя дали няма нови коментари. Да напиша, че бях приготвила пилето преди няколко дни и днес мисля пак да го направя. Получе се върховно, аз не обичам филето, наблягам само на бутчето, но по този начин стана мноого крехко и сочно. Сега точно преглеждах пак блога ти, и и си казах "Не, не мога, трябва пак да го направя това пиле :) Божествено. Единствено махам розмарина и го заменям с мащерка и любимия ми риган. Благодаря ти :) Досега съм направила много от твоите рецепти, и да чукна на дърво, всички са се получавали. Успех и продължавай все така да ни радваш!! Хубав слънчев ден от морето!!! Веселина

    ОтговорИзтриване
  18. Ехе,Весе,така ме зарадва!Благодаря ти много,много,много.Да ви е сладко с лимоновото пиле,а и не само с него.

    ОтговорИзтриване