Продукти
1 пиле за грил
сол
черен пипер
вода
Марината
2 с.л. мед
1 голям лимон
2 с.л. зехтин
1 с.л. нарязан розмарин
2 скилидки счукан чесън
Приготвяне
* За маринатата смесете заедно меда, сока и настърганата кора на половиния лимон, зехтина, розмарина и чесъна.
* Подправете пилето със сол и черен пипер. В кухината му сложете другата половина от лимона.
* Намажете навсякъде пилето с маринатата. Сложете го в тава и налейте малко вода.
* Изпечете пилето на 200* за около 45 - 50 минути като периодично доливате по малко вода и поливате месото със соса. За да не прегаря го покрийте с парче алуминиево фолио.
* Преди да сервирате пилето извадете от кухината лимона и го изцедете върху месото. Да ви е сладко!
.
е как ти даде сърце в събота сутрин да го пуснеш?
ОтговорИзтриванеОтивам да си поплача :)
Йоли, изглежда като картина, така красиво! Ама няма да откажа и да опитам от тази красота...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ох….че добре изглежда Йоли :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение за почивните дни!
Поздрави и приятен и слънчев уикенд :)
Йоли, фантастична коричка!
ОтговорИзтриванеВчера направих сладкиша ти "Вахау"
и стана чудесен!
Имах останало едно dulce de leche и с по-малко сметана се получи чудесен крем!
Благодаря ти,мила!
Ммм, каква коричка само... долових уханията от снимките, толкова са реални! Йоли, чудесна рецепта! Невероятна си! Сърдечни поздрави! ツ
ОтговорИзтриванеПеп,ами за да има време да прескочиш до магазина за едно пиленце.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,радвам се,че ви хареса.Всъщност,не е нищо ново,просто е много лесно и вкусно.
Йоли, обожавам пиле с мед! Супер изглежда, като по учебник!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Зори.Не е нещо ново,подобни меса с мед и лимон се правят в цял свят и са харесвани навсякъде.Което пък значи,че вкуса им е изпробван и гарантиран.Пробвай,ще се радвам,но предполагам,че и ти правиш такова пиле у дома.
ОтговорИзтриванеВкусно! Много вкусно!
ОтговорИзтриванеТази кълка откъм мен направо плаче да я чупна!Как само си го глазирала,прелест!Поздрави и хубав вторник,Йоли!
ОтговорИзтриванеMuito bom!
ОтговорИзтриванеОх, тази коричка :) Ще я схрускам :)
ОтговорИзтриванеПоздрави за хубавата рецепта!!
Жесток загар! И мед и лимон е върховна комбинация за месо!Прекрасни снимки, Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, много съм щастлива, че ви хареса пилето. Наздраве!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта, Йоли! По-вкусно пиле скоро не бяхме яли.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДа,изтрих аз коментарите по невнимание,но помня какво ме пита.Сега пак ще ти отговоря,а теб моля да ме извиниш за грешката.Пилето може и да е по-голямо,още по-добре ще стане.Увеличи времето за печене,но го покрий с фолио за да не прегори бързо отгоре.Да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеОоооо, няма никакъв проблем. Тъкмо влязох да видя дали няма нови коментари. Да напиша, че бях приготвила пилето преди няколко дни и днес мисля пак да го направя. Получе се върховно, аз не обичам филето, наблягам само на бутчето, но по този начин стана мноого крехко и сочно. Сега точно преглеждах пак блога ти, и и си казах "Не, не мога, трябва пак да го направя това пиле :) Божествено. Единствено махам розмарина и го заменям с мащерка и любимия ми риган. Благодаря ти :) Досега съм направила много от твоите рецепти, и да чукна на дърво, всички са се получавали. Успех и продължавай все така да ни радваш!! Хубав слънчев ден от морето!!! Веселина
ОтговорИзтриванеЕхе,Весе,така ме зарадва!Благодаря ти много,много,много.Да ви е сладко с лимоновото пиле,а и не само с него.
ОтговорИзтриванеЛелеее, супер изглежда :) Да питам някаква гарнитура към него да предложиш ? Картофки ако се сложат покрай него дали ще е добре?
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва, Гери. Наистина е вкусно и ще се радвам да опиташ. Гарнитурата винаги е по желание, знаеш. Лично аз много обичам варени картофи и след това поляти с препържено масло. Страхотен аромат! Може и малко чесън да се сложи, но само с маслото са направо велики! Благодаря ти!
Изтриване