сряда, 5 юни 2013 г.

Бутер банички със сирене и сметана




Продукти

бутер тесто
сирене по избор
сушени плодове по избор
запечени ядки по избор
заквасена сметана



Приготвяне

Е, както виждате няма точни количества продукти. Повечето неща са по ваш избор. А това означава, че не говорим за рецепта, а просто за идея. Едно бързо предястие или закуска. Много вкусно и лесно. Ще се радвам, ако споделите и вашите варианти. Да ви е сладко!

Все пак, ето как ги направих.

*  В купа нарежете на малки парченца избраните от вас видове сирене и ги смесете с нарязани сушени плодове и счукани запечени ядки. Аз избрах меки и ароматни видове сирене, които се топят и стават с гладка консистенция при печене. Съчетах ги със сушени кайсии и запечени бадеми.

* Намажете форми за печене на кексчета с масло. Нарежете бутер тестото на квадрати и ги сложете във формите, като оставите крайчетата им да стърчат свободно.

* Сложете плънка  в средата на тестените кошнички. Най-отгоре сипете по една лъжица сметана. Препоръчвам ви да не смесвате сметаната със сиренето, а да я сложите най-отгоре. Няма да ви казвам защо, искам сами да го опитате и да ме разберете без излишни от моя страна обяснения. Тъй като заквасената сметана е напълно безсолна, ако желаете може да посолите леко.








* Загрейте фурната на 200* и изпечете баничките за около 20 - 25 минути. Сервирайте леко топли. Отново - Да ви е сладко!







.

25 коментара:

  1. Веднага си вземам една от твоите, а при първа възможност ще ги приготвя и аз. Любимото ми съчетание между малко продукти и малко усилия :)

    ОтговорИзтриване
  2. Веднага забърсвам едничка :)
    Чудни са, ама и как да е, щом са със сирене :)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, пак си направила чудни снимки, които примамват да се пресегнеш и да отмъкнеш една баничка! Чудя се дали има компютри дали фира, заради вилица забита в екрана от някой хипнотизиран от гледката гладник... :)

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, каквото и да приготвиш - трудно или лесно, винаги изглежда прекрасно. Възхищавам се на усета ти.
    А баничките са повече от изкусителни.
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Мерси момичета, страшни сте скици. Тики, уби ме с тази вилица просто.

    Пеп,ако знаеш как преглъщах с твоето овче сиренце...

    ОтговорИзтриване
  6. Оо, неустоими са, Йоли! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Can you tell me what kind of cheese you used it, is it cream chese,brie...? Pictures are beautiful.

    ОтговорИзтриване
  8. That's right! The appropriate chees are Bri very podhodyazho cheese Camembert, Emmental, Raclette. Thanks for the nice words.

    ОтговорИзтриване
  9. Мисля,че идеята за леко запечената отгоре сметана е велика,очаквах да има и яйце,но ти ме изненадваш и ще опитам непременно,обичам такива бутер кошнички,а твоето съчетание в плънката е страхотно!

    ОтговорИзтриване
  10. Много апетитни и гарантирано вкусни, банички, Йоли -
    чудесно съчетание на любими продукти в една чудесна идея.
    А снимките - ще се пресегна и аз...
    Сърдечни поздрави и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  11. Преди малко те гледах- голяма си сладурана;)
    А бутерки не отказвам- особено щом е намесено сиренце;)

    ОтговорИзтриване
  12. Вкусно и красиво Йоли ... както ти го можеш !
    Ще пробваме разбира се:)

    ОтговорИзтриване
  13. Лесно, бързо и невероятно вкусно - запазената ти марка, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря на всички.Честно да ви кажа,без да ви звучи като реклама,но напоследък все купувам бутер тесто от Лидл.Странно е,че го хваля,защото Лидл не ми е любим магазин,но мисля,че специално бутер тестото си заслужава.По-фино е от това,на което сме свикнали и наистина от него стават хубави неща.Благодаря ви още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  15. Как да не му се прияде на човек?! Чудна идея, както винаги, мила Йоли. Тези бутербанички ще са съботната ни закуска, от сега ти казвам :)

    ОтговорИзтриване
  16. Много се радвам,че ти харесаха,Дали.Сменяй си пълнежите по твой вкус,а най-лесно е като отвориш хладилника и видиш какво има останало в него.Да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  17. Йолиииииииии, абсолютно вълшебни са! Другия път ще пробвам и с бутер тесто от Лидл. Много скоро ще е! Цвети

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ти Цвети.Непременно си купи бутер тесто от Лидл.Много е хубаво,нежно е като вкус и плътност.Аз отдавна купувам само от него.

    ОтговорИзтриване
  19. Здрасти, Йоли! Междувременно ги правих още веднъж с българското бутер тесто - наистина са разкошни!- но днес най-после стигнах и до Лидл. Намерих обаче два вида бутер тесто - охладено - навито на тънко руло в опаковката, и замразено, прегънато на правоъгълник. На различни фирми са. Купих и от двете за проба. Ти от кое ползваш? Цвети

    ОтговорИзтриване
  20. Здрасти Цвети.Купувам от немското, това,което е завито на ролка.Другото мисля,че е полско или нещо такова.Пробвай го,хубаво е.

    ОтговорИзтриване
  21. Изключително сочна и вкусна хрумка. Като 2 в 1- баничка с кисело мляко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са вариантите с бутер тесто. Наистина каквото му хрумне в момента на човек и каквото има в наличност като продукти... това прави. Много ти благодаря, радвам се, че ти харесаха.

      Изтриване
  22. Здравей Йоли! Честита Нова Година! Желая много здраве и успехи на теб и цялото ти семейство. Продължавай да ни радваш с нови интересни рецепти. Искам да направя тези банички / плюс една от твоите торти /, за колегите по случай моя рожден ден. Ще ги изпека от предния ден и ме притеснява от сметаната да не овлажнят или въобще да не я слагам. Поздрави Ели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ели. Честита Нова година и на теб. Много си мила, благодаря ти.

      Самото бутер тесто като престои става жилаво, омеква и не е кой-знае колко хубаво. И със сметана, и без нея баничките няма да са същите като пресни. Пак са вкусни, като останат и ние ги хапваме на другия ден, но не са така хубави наистина. Сметаната няма да ти попречи. Тя става гъста като сирене след като се изпече и изстине. Ако все пак ги правиш от предния ден не ги затваряй в найлон. Просто ги остави в тавата във фурната. И пак повтарям, колкото по-късно ги изпечеш, толкова по-добре.

      Ще се радвам, ако оттук нататък посещаваш и пишеш в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да пиша нови рецепти, а и ми е доста трудно да се занимавам и двете места едновременно. Благодаря ти за разбирането.

      Изтриване