понеделник, 2 септември 2013 г.

Бюрек







Продукти

1 пакет кори за баница
100 г стопено масло
1 с.л. зехтин
250 г бяло саламурено сирене
300 г пресен спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 -3 стръка джоджен


За заливката

4 яйца
50 г стопено масло
200 мл прясно мляко
сол на вкус
150 г едро настърган кашкавал







Приготвяне

*  Нарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина и 1 с.л. от маслото.

* Смесете ги с натрошеното сирене.

* Направете вити банички от корите, като поръсвате всяка с малко масло и 2 - 3 с.л. от пълнежа. За да ги оформите първо ги завийте на рула, а след това на охлюви.

* Намажете тава с масло и подредете баничките една до друга.

* За заливката разбийте яйцата и ги смесете с маслото и млякото. Посолете.

* Залейте баничките и поръсете с кашкавала. Изпечете бюрека в загрята на 200* фурна за около 30 - 35 минути. Сервирайте леко топъл. Да ви е сладко!

Идеята за бюрека може да видите тук.  Променила съм почти всичко според собствения си вкус. Направете така и вие, сложете пълнеж, който ви харесва най-много. Ще получите сочна и мека баница, богата на вкус и аромат.







.

30 коментара:

  1. Страшно облизващо, Йоли!! Ще лепна по един стикер на снимките и ще прочета на спокойствие рецептата, че иначе не стигам до текста :) Слънчева и вдъхновена седмица с усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Добре си се завърнала, Йоли,
    изкушаващо предложение -
    много вкус, аромат и красиво излъчване.
    Благодаря за чудесната рецепта,
    сърдечни поздрави, успехи и усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Направо останах с впечатлението, че идва пролет, а не есен;)Прекрасен бюрек!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли, поредното изкусително предложение... Типично в твой стил - шеметно и прекрасно! Добре си дошла отново, очаквам и следващите ти предложения!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Уау, много вкусно! Обичам бюрек, Йоли! А твоят е - да си оближе човек пръстите! Обичам и с мляно месо, в никакъв случай няма да откажа парченце от твоето изкушение. Усмивки и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря на всички.Много сте мили.Никога не съм правила баница с толкова много течност.Дори се притеснявах каква ли каша ще се получи след изпичане.Е,страхонто се хареса на всички,които го опитаха.Не напразно турците са прословути с тестените си вкусотии.И да,замириса на пролет,ако знаете от кога стои този бюрек и ме чака да го публикувам... Все нямах време,а и през целия август не бях в София.Благодаря още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Йоли!

    Така ме зарадва с тази твоя нова публикация след дългото отсъствие и то точно с рецепта за бюрек...обожавам всякакви баници и бюреци, а твоя от снимката е направо фантастичен. Бих искала само да те попитам, ако можеш да напишеш размерите на тавичката, в която си изпекла бюрека?
    Поздрави за приятен следобед и усмихната вечер :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Много ти благодаря за милите думи.Наистина ме нямаше доста време,но ще гледам да не се повтаря повече подобен дълъг период.Тавата е с големина около 45/45. можеш във всякаква да я направиш.Аз я избраш,защото е с по-високи стени.Притеснявах се да не излезе течността при печенето.За първи път пека подобен вид баница с толкова много течност.Опасенията ми бяха напразни.Бюрекът просто си изпи всичко и стана великолепен.Така че,каквато тава имаш,такава.Благодаря ти отново и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване

  9. VCERECEPTI.RU

    VcereceptiRU - Сотрудничество
    Здравствуйте,

    Хочу представить Вашему вниманию сайт Vcerecepti.ru где наши пользователи могут найти рецепты среди более 70 000 рецептов из блогов и сайтов с рецептами. Наши блоггеры создали Топ Блог Рецептов, где вы найдёте добавленные блоги, да и сможете добавить Ваш собственный. Мы индексируем Ваши рецепты и пользователи смогут найти их при помощи нашей поисковой системы, давая Вам больше трафика. Вам не о чём беспокоится, так как всё на сайте Vcerecepti.ru бесплатно!

    Vcerecepti.ru есть в Швеции, Германии, Англии, Франции и США среди многих других стран. Хотели бы и Вы стать членом нашей большой семьи?

    Мы в вашем распоряжении!
    С уважением,
    Vcerecepti.ru

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, бюрекът ти е прекрасен! Снощи го направих на моите, облизаха си пръстите! То не е и баница, ами направо гозба за вечеря.

    ОтговорИзтриване
  11. Много,много се радвам!Да ви е сладко на всички.Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  12. Мила, Йоли, запретвам ръкави и започвам да приготвям тази вкусотия за вечеря, благодаря ти за разкошното предложение. А ти скоро ще имаш ли изява в Студио 5? Аз ще съм за 20 дни в София през октомври и много ще се радвам, ако ни зарадваш с едно кулинарно шоу:)

    ОтговорИзтриване
  13. Мила,много ще се радвам да се видим.Непременно да ми се обадиш като си тук.Незнам дали ще сколасам за шоуто в Студио 5,имам концерти,участия,а и промотирането на новото предаване ще е някъде средата на октомври.Но това няма значение,ще се видим обезателно,нали?

    ОтговорИзтриване
  14. О, скъпа Йоли, ще ми е много, много приятно да се видим, но не ми е удобно да те притеснявам и да ти отнемам от времето. Ние тук имаме българска телевизия, но не и тази по която ти се изявяваш и не съм разбрала за новото предаване. Не се и съмнявам в пълния му успех, ти си върха. Между другото, ако имаш нужда от нещо интересно, което мога да ти донеса от Виена, само кажи. Каквото и да е - продукти или нещо друго, което ти е трудно да си набавиш в България, с радост мога да ти донеса :)

    ОтговорИзтриване
  15. И таз добра!Изобщо няма да ме притесниш,напротив,ще ми е много приятно да се видим.Пиши ми на имейл за да си разменим телефоните.Няма какво да ми носиш,освен себе си.Благодаря ти за вниманието.Ще чакам да пишеш и целувки.

    ОтговорИзтриване
  16. Е,Дани,ти каквото пипнеш го превръщаш във вкусотия.Не моята рецепта е причината да се получи добре,а самата ти.Благодаря ти мила ми приятелко.

    ОтговорИзтриване
  17. mnogo,mnogo vkusen börek-edin ot nai-dodrite,koito dosega sme opitvali.bravo!blagodarq za tazi hubava recepta.silvia

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря ти много.Предполагам,че ви харесва именно заради повечето яйца в рецептата.И на мен ми харесва поради тазци причина.По същият начин пържа и пресни чушки сиврия през лятото.Да ви е сладко и отново благодаря.

    ОтговорИзтриване
  19. Стана много вкусен бюрек! Благодаря за страхотните рецепти :)

    ОтговорИзтриване
  20. Много се радвам,Гале.И аз ти благодаря за доверието и хубавите думи.Весели и щастливи празници!

    ОтговорИзтриване
  21. Здравей, Йоли! Страхотна рецепта! Правя я вече 4-5 пъти, но сега се чудя дали ще стане като наложена баница само със сирене. За баница с късмети.Пожелавам ти светли празници и продължавай да ни радваш с интересни рецепти. Поздрави Ели

    ОтговорИзтриване
  22. Няма причини да не стане,Ели.Няма никаква разлика,все едно е какъв ще ти е пълнежа или пък формата.Принципът на приготвяне си остава все същия.Опитай и пиши после.Весело посрещане утре на Нова година и да ти се падне най-хубавия късмет!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей скъпа Йоли! Честита Новата 2014 год. Желая на теб и семейството ти да е много здрава, мирна и блатословенна година! Баницата стана уникална! Направих я наложена, само със сирене и два пакета кори. Голямааа...Съответно яйцата и млекото в двойно количество. Като се изпече я обърнах върху 3 купички и я оставих така да изстине. Стана много въздушна и пухкава. Пробвайте. Хиляди поздрави Ели

    ОтговорИзтриване
  24. А от мен хиляди благодарности,Ели.Благодаря ти за добрите думи, поздравите и доверието.Щастлива и успешна 2014г и за теб.

    ОтговорИзтриване
  25. Приготвих я със киселец и лапад, стана ужасно вкусна! Хиляди благодарности за рецептата! !!

    ОтговорИзтриване
  26. Много се радвам,че ти е харесал бюрека.Чудесно си комбинирала киселеца и лапада.Благодаря ти и да ви е сладко на всички у дома.

    ОтговорИзтриване