вторник, 10 декември 2013 г.

Бисквитени топчета с ананас и кокос








Продукти за 70 - 80 броя

Тесто

3 яйца
3 с.л. вода
120 г захар
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер







Пълнеж


1 ч.ч. отцеден плод ананас от консерва
100 г счукани орехи
500 мл подсладена сладкарска сметана
ванилия

За овалване

200 г кокосови стърготини







Приготвяне


* Разбийте яйцата с водата и захарта на пяна. Добавете ванилията, лимоновата кора и брашното, пресято с бакпулвера.  Изсипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и го изпечете за около 20 - 25 минути. След като бисквитената кора изстине я стрийте с ръце на трохи.

* Разбийте сметаната на сняг заедно с ванилията, а ананаса нарежете на малки кубчета.

* Внимателно смесете трохите, сметаната и орехите. Не бъркайте дълго време, сместа трябва да остане пухкава.

* С ръце направете топчета с големина на орех и оваляйте в кокоса.

* Преди сервиране оставете топчетата в хладилник поне за 2 часа. Количествата са големи, може да ги намалите на половина. Да ви е сладко!








.






23 коментара:

  1. Е, Йоли, толкова да харесвам и кокос, и ананас, и сладичко, и теб, че със сигурност това ще станат едни от любимите ми сладки. Преркасни са!
    Прегръщам те и ти желая хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. О, невероятно лесно и вкусно! Ще бъдат направени! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Торта с размера и кокетството на бонбон!Уникална идея,Йоли!Пак и отново!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Вълшебнице, как ще ме накараш да запретна ръкави и да ги направя! Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета.Простички сладки са,но пък са си с домашно тесто,а не с купешки бисквити.Правила съм ги и с ябълки,круши и сладко.Търпят всякакви вариации. Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли ... знаеш че съм фен на твоите бонбони :)
    И на тези няма да им се размине :)
    Изглеждат прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, изглеждат толкова красиви, скоро ще ги пробвам непременно! А и свещниците и клончетата са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  8. Дани,Иглика,благодаря ви.радвам се,че ви харесата тези ...малко особени бисквитени топчета.

    Иглика,свещничетата съм ги правила с най-различини материали,които съм събирала в гората.А всъщност вътре са малки кутийки от доматено пюре.

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли, чудни бонбони, задължително ще ги изпробвам. С такива вкусотии ни изненадваш, че се чудя кое по напред да опитаме с домашните:)

    ОтговорИзтриване
  10. Аз пък си крася масата сега в къщи с един фантастичен коледен венец!Благодаря ти,мила.Прекрасен е!

    ОтговорИзтриване
  11. Мила, Йоли, за мен беше удоволствие! Аз ти благодаря:)

    ОтговорИзтриване
  12. Zdraveite Ioli,mnogo ste dobra.Cheta rezeptite i Bi se radvam.Obicham da pravq torti i skoro shte Vi izpratq rezeptata Za torta Kaizer i malko promenena rezepta na Garash.Golqma sam ,na moite chudesni 67 godini i mnogo she sam radostna komentara da stigne do Bas.

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ти Лати.Много ще се радвам да ми изпратиш някоя рецепта за торта.С удоволствие ще я пробвам.Много си мила,щастлива съм,че харесваш рецептите тук.Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  14. Здрасти,Йоли! Направих тези страхотни бонбони !Станаха много вкусни! Когато едно нещо се прави с желание и любов, то непременно се получава!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Павлинче. И най-вече на това, че казваш тези думи. Храната е любов, нищо друго. Благодаря ти от сърце за доверието!

      Изтриване
  15. Йоли, здравей! Чудя се от неделя, когато с моята щерка посетихме събитието в Икеа - това ли са "най-вкусните топчета" (цитатът е на дъщерята)? Не е запомнила рецептата, но поиска сама да ги направи за тате, който, естествено е впечатлен :) Иначе - досега няма нещо, което да съм пробвала от твоите вкусотии и да не е станало великолепно - като имаш предвид, че започнах по случайност, преди години, със солената торта - първо ми хареса снимката :) И-и-и...така вече редовно проверявам какво ново и вкусно си измислила... Малко дълго стана, но в кратце - благодаря, че те има :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами да, познахте си ги веднага, Бойче. Малката ще може без праблеми да ги направи, сама видя колко е лесно. Е, мама ще помогне малко. Благодаря ви, че дойдохте в Икеа. Надявам се да ви е било забавно.

      Ще се радвам, ако пишеш и следиш сайта ми www.yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря ти.

      Специално да благодариш на малката от мен! И весели празници на всички!

      Изтриване
    2. Здравей Йоли, бих искала да те попитам (тъй като не разбирам разликата), коя сметана имош в предвид под - 500 мл подсладена сладкарска сметана (течна или заквасена сметана), а също така на кое се казва готварска сметана?
      Благодаря ти предварително!
      Поздрави,

      Изтриване
    3. Вече ти отговорих в сайта, мила. Надявам се да ти харесат топчетата. Благодаря ти.

      Изтриване
  16. може ли сладките да се приготвят с ананас не от консерва , а просто плод ананас?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че може. В кулинарията всичко е въпрос на личен избор и вкус.

      Изтриване
    2. Здравей Йоли! Днес с малчуганите направихме тези домашни бонбонки- преди да ги пъхна в хладилника вече бяха наполовина, наподобяват Рафаело, уникални. Постоянно правим някоя от рецептите ти, винаги стават много вкусни !!! Благодарности !

      Изтриване
    3. Ха ха, Теди, няма спасение от малчуганите! Така се радвам, че са ви харесали бонбоните! Благодаря ти от сърце и да ви е сладко на всички!

      Изтриване