вторник, 3 декември 2013 г.

Соленки с пушена извара







Продукти за 48 соленки

500 г пушена извара
1 ч.л. сол
около 300 г брашно

100 мл прясно мляко
100 г смлени орехи








Приготвяне

* Пасирайте изварата до гладкост заедно със солта. Ползвайте пасатор, а ако нямате я претрийте през цедка за да стане фина и гладка.

* Постепенно добавете брашното и омесете меко тесто. Тестото трябва да е леко лепкаво.

* Разделете го на четири части и го оставете да отпочине за 10 - 15 минути.

* Поръсете плота с брашно и разточете всяка част на тънък кръг. Разрежете кръговете на кръст, а всяка четвъртинка на още три части. Завийте получените триъгълници на кифлички.

* Потопете всяка кифличка в млякото и оваляйте в смлените орехи.

* Подредете соленките в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете за около 12 - 15 минути или до златисто. Сервирайте леко топли като предястие, лека закуска или парти хапки. Да ви е сладко!








* Изключително лесна рецепта за соленки. Пушена извара има в Лидл. Ако не намерите може да ползвате обикновена извара. Непременно я овкусете с любима ваша подправка, тъй като е напълно безвкусна. Орехите може да замените с други ядки или микс от семена. За любителите на пикантното мисля, че малко лют пипер би подхождал чудесно.







.

22 коментара:

  1. Звучи интересно и примамливо това предложение, а пушената извара не съм забелязала до момента.Непременно ще я пробвам! С пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни соленки.
    Прегръдка, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Йей, каква красота! Освен това свещичките ме зарадваха много;))

    ОтговорИзтриване
  4. Това е човек да има фантазия, а твоята е нестихваща, Йоли. Поредното изкушаващо предложение!
    Прегръдки и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат много апетитно! И красиво!
    Хубаво утре, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  6. Звучат ми много вкусно!
    Свещничетата са много сладурски!
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  7. Редовно я подминавам пушената извара,но вече знам за какво да я ползвам.
    Благодаря ти,Йоли и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесно изглеждат,непременно ще ги пробвам.
    А тази сутрин, послучай Света Варвара, обрах точките с твоя Ирландски соден хляб - за което много благодаря !

    ОтговорИзтриване
  9. Moje li izvarata da se zameni s rikota?
    Blagodaria

    ОтговорИзтриване
  10. Много благодаря.Радвам се,че ги харесахте.По-лесно нещо от това май няма.Доста руски рецепти има сизвара,но са сладки.От тях ми дойде идеята да ги направя солени.Но не сложих нито яйца,ни мазнина.Ей така,само извара и брашно.И станаха супер!

    Да,разбира се,с рикота всичко е страхотно.Тя е извара,но много фина.Ако ползваш рикота ще трябва да добави непременно някакав вкус.Иначе няма да ти хареса,ще е блудкаво.

    ОтговорИзтриване
  11. Ти си извор на лесни,бързи и безбожно вкусни рецепти,скъпа!Като добавим бонуса от прекрасна идея и визия и неустоими кадри-ето ти поредния разкош!Непременно ще ги опитаме,благодаря ти,мила!

    ОтговорИзтриване
  12. Купих си от любопитство пушена извара (от Лидл), но за моя вкус идва малко пресолена, та и аз я внедрих в печиво. Наистина сякаш там и е мястото, Йоли, добре стои. Сега ми идва точно навреме твоята идея да добавя и орехи - много харесваме комбинация на сирена с ядки и съм убедена, че ще се приеме с овации.
    Благодаря ти, миличка!
    Прегръщам те и ти желая хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз като теб,Ирме от любопитство я купих.Станаха хубави соленки,лесни и бързи.Ще се радвам да ги пробваш.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли, прекрасно изглеждат твоите соленки. Аз ги направих, но станаха много жилави. Нещо явно съм сгрешила.....не мога да разбера какво. Поздрави!
    Дани

    ОтговорИзтриване
  15. Много съжалявам,Дани,че са станали жилави.Предполагам,че им е дошло малко повече брашното.Аз към написала около 300г, ама знам ли с колко ги правих?Никак не помня.Ще ги пробвам пак и ще пиша,ако не станат добре.Доста хора във фейбук ми писаха,че са ги правили.Не казват за такъв проблем.Благодаря ти,че опита.

    ОтговорИзтриване
  16. Пак перфектно изпълнение! Вероятно и на вкус. Днес съм на вълна соленки:) Само един въпрос - всяка кора за соленките колко дебело разточваш - 1 см или по-дебело? А с крема сирене ще станат ли в този вариант, че имам налично?
    Чудя се в твоя прекрасен блог откъде намираш време да се справяш и като музикант-професионалист и като отлична кулинарка и като майка ? Бъди здрава и усмихната! Привет! cveteto3101

    ОтговорИзтриване
  17. Мила си ми ти,Цвети,благодаря ти.Тестото за соленките трябва да е тънко,все едно разточваш тесто за бисквити,които ще режеш с формички.3-4 мм е дебелината,1 см е много.Ще статан и с крем сирене,давай с него.Може да сложиш 1 яйце и малко бакпулвер,ако решиш.

    Време има за всичко,стига да искаш да направиш нещо ще намериш време.В това е цялата истина.Благодаря ти отново.

    ОтговорИзтриване
  18. Златни ти ръце, мила Йоли! Целувки!:)

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей скьпа Йоли, благодаря за неспирните идеи които имаш, пробвах и тази рецепта и отново не ми се получи,,, Много те моля ако ти остава време, като публикуваш инетересните си рецепти обяснявай малко повечко като за аматьри... Хиляди Прегьдки...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, колко ми е мъчно да чуя това! Защо, какво е станало, че не са се получили соленките? Може би са станали малко по-твърди, ако тестото е било леко жилаво? Това обикновено се получава при по-дълго месене. Тук това не е нужно, но незнам дали това е причината. Все пак, благодаря ти, че опита. Благодаря ти и за доверието и че не се отказваш. Ще се постарая да бъда малко по-подробна занапред и по-ясна. Весели празници ти желая!

      Изтриване
  20. Ох, защо не се получи... знам ли и аз... стнаха много лепкави и не се получи, а и при печенето станаха сухи и безвкусни... Благодаря ти много за отделеното внимание и за бьрзият отговор, ще прбвам пак, аз не се отказвам и как може човек да се откаже от твоите примамливи предолжения.
    Хлияди пожелания за всели и щастливи празници..

    ОтговорИзтриване