Продукти
250 г пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 г фини овесени ядки
50 г ленено семе
25 г тиквени семки
25 г слънчогледови семки
1 с.л. сол
1 с.л. кафява захар
1 с.л. олио
250 мл вода
150 г микс семена за поръсване
Приготвяне
* Смелете слънчогледовите и тиквените семки. Смесете ги с овесените ядки, брашното, бакпулвера, солта, захарта и лененото семе. Разбъркайте и добавете олиото и водата. Омесете тесто, покрийте го с найлоново фолио и го оставете да престои 30 минути на стайна температура.
* Разделете тестото на три части. Всяка разточете на тънка кора с дебелина около 3 мм. Разточвайте върху набрашнен лист хартия за печене. Намажете корите с вода и плътно ги посипете с микса семена. Притиснете леко с точилката за да може семената добре да залепнат.
* Загрейте фурната на 160*. Пренесете корите заедно с хартията в три отделни тави и ги изпечете една по една за около 30 - 35 минути или докато станат твърди и хрупкави. След като изстинат напълно ги начупете с ръце на парчета и сервирайте със сирене, пастет или различни дипове. Да ви е сладко!
.
оххххх особено с това разтегло се сирене, напарво ми се иска да присегна и да си топна една вътре :)
ОтговорИзтриванеПеп, знам,че ще те улуча право в сърцето с това сиренце.От една партия сме с теб.И за мръвките, и за сирената.
ОтговорИзтриванелеле, смятай как съм му се ококорила, щом в едно изречение два пъти съм се объркала :)
ОтговорИзтриванеХайде, вземай сиренето и идвай, от мен глигана.
Мислех да напиша точно същото като Пепи... Йоли, блаженство на квадрат е това твоето. Силно те прегръщам! :)
ОтговорИзтриванеМного ми харесват, Йоли,
ОтговорИзтриванечудесно съчетание на семена и ядки - изглеждат и звучат страхотно.
А в компания със сиренето...
Сърдечни поздрави за представянето на книгата и новите ти рецепти, с пожелания за още и много!
Благодаря ви,крекерите не са нещо ново,и вие ги правите.Но наистина,ако намерите от това сиренце,непременно го опитайте.
ОтговорИзтриванеЕй ме и мен на опашката за крекери и сиренце :) Ако не е останало от разтеченото, ще ти донеса, пък ти повтори крекерите, че с тази рецепта ме целна баш в любимостите ми!! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка от мен!
А какво е сиренето може ли да попитам?:) Мая
ОтговорИзтриванеLooks so delicious,pictures are very nice. Hugs.
ОтговорИзтриванеКъде ми е сега тъмната биричка?;)Чудни!!!
ОтговорИзтриванеОх ... чудесно съчетание на семенца и ядки :)
ОтговорИзтриванеи сиренце за гарнитура!
Топъл февруарски поздрав мила Йоли!
Супер хрупанки,Йоли и пак така провокативно снимани,че ти идва да се пресегнеш към монитора!Непременно ще ги опитаме в някой мързелив неделен ден!Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ги опитате,момичета.Благодаря ви.
ОтговорИзтриванеАз ги пробвах даже два пъти и са СТРАХОООООТНИИИИИ. Благодаря на Йоли за чудесната рецепта и я препоръчвам на всички, като искам да кажа че стават много бързо и не мисля че има място къде да се объркат. Това е нещо полезно което можете да хапнете към 16.00 в работата, когато ви се иска да изядете целия свят ...
ОтговорИзтриванеЕх,че хубаво!Много,много ти благодаря.Страшно се радвам,че са ти харесали Наистина няма какво да объркаш по тази рецепта,съвсем елементарта е.Да ви е сладко на всички у дома!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Може ли вместо с микс от семена да се поръсят само със сусам?
ОтговорИзтриванеВече два пъти е правя рецептата, страхотни са крекерите. Благодаря за вкуснотиятя.
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря! Страшно съм щастлива, че ти харесват! Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти.
ИзтриванеЙоли, а колко време ще се запазят хрупкави? Трябват ми за понеделник вечер ,а днес е събота ? Благодаря ти предварително !
ОтговорИзтриванеО, не се притеснявай, ще са хрупкави. Само не ги завивай в нищо. Сложи ги в панерче и ги остави на масата или на плота. Покрий ги с една салфетка са не се прашат и това е. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.
ИзтриванеБлагодаря, Йоли. Ще ги направя днес за утре вечер .
ОтговорИзтриване