сряда, 19 февруари 2014 г.

Ябълка със сирене







Една идея за бърз обяд или вечеря.


Продукти

ябълка
два вида сирене, което добре се разтича при топлинна обработка
малко масло









Приготвяне

* Няма много за обясняване, така, както няма и точни пропорции на продуктите. Нарежете ябълката на по-дебели кръгове без да я белите. Намажете тиган с незалепващо покритие с масло и запечете кръговете и от двете страни. Отрежете по един тънък резен от двата вида сирене и ги сложете един върху друг. Запечете ги в тигана до ябълките, като ги обърнете веднъж с помощта на шпатула. Когато сиренето получи коричка и се разтече апетитно го прехвърлете върху ябълката и сервирайте.

* Подходяща е свежа салата с балсамов оцет, орехи и нарязане на кубчета ябълка. Много е вкусно, ако в същата мазнина от пърженето запечете и някоя тънка филияка хляб. Направете толкова, колкото ви се хапва. Червено вино - задължително! Наздраве!








.

18 коментара:

  1. А аз ябълката досега я ръфах гола! Как се минах!! :)

    И това вече ми е в графа "Любими по Йоли"! И трябва да кажа, че папката с тази графа вече едвам се затваря 8-)

    Усмихната вечер, мила фея!

    ОтговорИзтриване
  2. Уау!
    Последната снимка е вълшебна!
    Изкусително вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, май ще имам нужда от лигавник... ;)
    Истината е, че откакто Тики беше правила ябълка с кашкавал, опредлено съм му хвърлила око на това чудо. И сега само ме подсещаш, че е време да пробвам. Прекрасно си го приготвила, браво! :)
    Сърдечи прегръдки от мен, Йолинце! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно, ароматно и красиво!
    Чудесни снимки, мила Йоли!

    ОтговорИзтриване
  5. оххх че вкусно изглежда с тези разтопени сиренца!
    Чак обяд няма да е, но е чудна глезотийка :) Наздраве, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  6. Неустоимо изглежда и неустоимо звучи ...,
    повече от прекрасно предложение, Йоли.
    Благодаря за чудесната идея, сърдечни поздрави и успешен ден.

    ОтговорИзтриване
  7. Красота, Йоли! Поздравления! Ще си хапна и ябълки със сиренце на тиган. Правя така пресни кайсии със сирене Бри и малко мед с розмарин.Цепвам ги на две, сиренцеи във фурната върху готварска хартия запичам докато се поразтопи сиренцето. При поднасяне заливам с разтопен в МВ мед с розмарин.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви.Толкова бях гладна,че не мога да ви опиша.Отворих хладилника,вътре се мъдри някакъв остатък от сирене и една ябълка.Не ми се ядеше нито едното,нито другото по отделно.И това се получи.Останах си много доволна, ча даже и снимах!

    Ванка,познай пък какво ще направя като излязат кайсиите.Благодарско, приятел!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви.Толкова бях гладна,че не мога да ви опиша.Отворих хладилника,вътре се мъдри някакъв остатък от сирене и една ябълка.Не ми се ядеше нито едното,нито другото по отделно.И това се получи.Останах си много доволна, ча даже и снимах!

    Ванка,познай пък какво ще направя като излязат кайсиите.Благодарско, приятел!

    ОтговорИзтриване
  10. Наздраве, Йоли!
    Аз пък ябълките винаги си ги хапвам със сирене и много са ми са се чудили хората, а ето сега и още един вариант с който да ги накарам да се кокорят. Сигурна съм във вкуса и ти благодаря за идеята! Ей сега отивам да ги запозная с едно пикантно сиренце.
    Голяма прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Поредната наслада за всички сетива! Прекрасна комбинация и обещавам още тези дни да я опитаме. Прегрътки, мила Йоли.

    ОтговорИзтриване
  12. Мила Йоли с усмивка и прегръдка искам да ти пожелая много радост, уют, топлина, приятели и красота! Бъди все така омайваща, позитивна и вдъхновяваща!
    Весел празник!
    Честит Рожден Ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Мила Йоли, преди малко научих, че днес празнуваш рождения си ден! Да си жива и здрава ти и всичките ти любими хора, много прекрасни споделени мигове със семействоти и приятелите и прекрасната ти усмивка да не слиза от лицето ти! Бъди много щастлива!

    Александра

    ОтговорИзтриване
  14. Мила, Йоли! Честит рожден ден! От сърце ти пожелавам здраве и щастие, да си все така сияеща и раздаваща усмивки! Да си все така вдъхновена и вдъхновяваща! Партито в блогосферата е невероятно, което само по себе си говори за това, че си прекрасен Човек! Весел празник и Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  15. С най-добри пожелания за Рождения ден, Йоли!
    Бъди все така жизнерадостна, креативна и вдъхновяваща!

    ОтговорИзтриване
  16. Йоли, честит рожден ден! С пожелания за много здраве, късмет, много сбъднати мечти, и нека усмивката не слиза от лицето ти! Да си все така лъчезарна, добра и вдъхновяваща!
    Наздраве за твое здраве! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за прекрасните пожелания, мили мои приятели! Бъдете ми здрави и Бог да ви пази!

    ОтговорИзтриване