Продукти
10 твърдо сварени обелени яйца
1 голяма глава лук
700 мл вода
150 мл бял винен оцет
60 г сол
40 г захар
2 дафинови листа
1 ч.л. зърна хвойна
1 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. семена резене
1 ч.л. сух естрагон
1 ч.л. зърна кимион
Приготвяне
* Обелете главата лук и я нарежете на четвъртини. Сложете върху котлона лист алуминиево фолио и запечете лука. Така няма да ви се наложи след това да миете загорял тиган или тенджера.
* Подредете яйцата и лука в голям буркан.
* Кипнете водата, оцета, солта и всички подправки. Залейте яйцата с врялата марината и затворете буркана. След като се охлади го приберете в хладилника. Оставете яйцата да се овкусят за една седмица, а най-добре за десетина дни. Сервирайте с прясна салата, поляти с малко зехтин. Да ви е сладко!
.
Ах, Йоли, благодаря за прекрасната рецепта! В къщи много обичаме яйца, така че ще се възползвам от предложението.
ОтговорИзтриванечудесни яйчица! Много обичам всякакви мариновани :)
ОтговорИзтриванеПодавам флийка ...
Като изключим хвойната и резенето, това е рецептата на майка ми за оползотворяване на великденски яйца. Но ароматът на твоята заливка ми се струва много интересен и ще пробвам непременно. С пожелания за хубава вечер!
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко! Честно да ви кажа,видях по магазините в Германия да ги продават мариновани в буркани.А защо не домашни? Та и аз,да не се мина ...
ОтговорИзтриванеИги,маринатата си е въпрос на вкус,а аз май сложих това,което имах у дома.
Имаме едни "ретро" варени яйца в хладилника и си мислех, че ще последват традицията да се търкалят в хладилника до следващия Великден. Пък сега ми подхвърляш много интересна идея!! Откъде пак я извади, че и така залепящо-тики-за-екрана-с-грейнал-поглед я снима?! Обаче, маман се възпротиви да изпробвам рецептата с тези точно яйца. Били твърде стари. Така че ще купя и сваря нови и опитам непременно! Няма само да се облизвам! Но не обещавам, че ще сложа същите подправки 8-) Каквото ми попадне, това ще е :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!!!
Много хубаво, тематично и апетитно предложение, Йоли,
ОтговорИзтриванесъс страхотни снимки и представяне!
Благодаря за чудесната идея, сърдечни поздрави и хубави майски дни!