събота, 28 юни 2014 г.

Руладини в сметанов сос




Продукти за 4 порции

400 г бяло пилешко месо
4 - 6 тънки парчета шунка
4 - 6 листа сирене за тост
80 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус

Сос

300 г заквасена сметана
1 с.л. люта горчица
50 мл бяло вино
1 скилидка счукан чесън
мащерка
сол на вкус
20 г масло




Приготвяне

* Нарежете месото на шницели и го изтънете с домакинско чукче. Подправете със сол и пипер. Върху всеки шницел сложете шунка и сирене за тост. Старайте се шунката да е с големината на месото. Завийте на рулца и прикрепете с клечки за зъби. Руладините са по-симпатични, ако са по-малки.

* В купа разбъркайте всички продукти за соса без маслото. Сипете го в тавичка. Ако искате повече сос, увеличете продуктите. Сосът е много вкусен с естрагон вместо мащерка. Може да замените заквасената сметана с течна.

* Подредете руладините върху соса. Върху всяка сложете тънка лента кашкавал. Нарежете маслото на малки парченца и го сложете тук - там върху соса.

* Загрейте фурната на 200* и изпечете ястието за 20 минути. Да ви е сладко!





.

42 коментара:

  1. Чуднички са тези руладини!
    много се радвам, че си сложи надпис пред средата на снимките :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Пеп. Ох, не ти ли е ужасно с този надпис? Не се ли съсипва всичко? Все отлагах, противях се на това. Ама ми писна и на мен най-накрая.

      Изтриване
  2. Неустоими са просто!
    Прекрасен да е денят и Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Поредният ти шедьовър, Йоли. Кулинарен и фотографски„ Поздравления, тези руладини непременно ще ги приготвя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила. Ще се радвам да опиташ. Страшно лесна и бърза манджичка, за нула време става.

      Изтриване
  4. Великолепно ястие, вечерята ми е готова, тъкмо ми се въртеше нещо с пиле и сметана и ето, приказно е. Надписа е точно където трябва. Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Павлинче. Ще се радвам да опиташ ястието. Ох, за надписа ... направо ми се свива сърцето за снимките. Ще се опитам да го подобря, да е по-нежен и незабелижим.

      Изтриване
  5. Йоли,така примамливо си ни ги поднесла тези руладини-неустоими са.А с това сосче още повече...Снимките са ти все толково прекрасни и с този надпис.
    Хубава събота,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина ли мислиш така, Живе? Страшни терзания ме обземат на тази тема ... Благодаря ти.

      Изтриване
  6. Отговори
    1. Много ти благодаря, Ymme. Радвам се, че ти харесват руладините. Поздрави!

      Изтриване
  7. Здравей Йоли,
    Това е поредната превъзходна рецепта, която предлагаш. Направо е неустоима и мисля непременно да я пробвам! Твоите рецепти са винаги много вдъхновяващи, а гледайки предаването ти по 24 Kitchen, разбирам с колко любов и настроение приготвяш всичко. Нямам търпение за утрешния маратон! Относно надписа, наистина не се притеснявай, защото снимките си остават все така превъзходни. Лично аз съм голяма почитателка на твоите рецепти и често в моя скромен блог ги използвам, макар и да не се получават толкова хубави като твоите, но пък винаги слагам и линк към оригиналната рецепта, за да видят хората и твоето творение. Продължавай все така да ни радваш и вдъхновяваш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Диди, много си мила. Права си, ако не правиш нещата с желание нищо не се получава. с всичко е така, не само с готвенето. Радвам се, че ти харесва предаването и рецептите ми. А още повече, че ги опитваш. Бъди ми здрава!

      Изтриване
  8. Леле, страхотни са Йоли ... едно предложение което разнообразява пилешкото филе и визуално и вкусово ... с естрагон са чудесни :) И надписът ти харесвам, спокойно ... слива се с цветовете от снимката :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила. Опитай наистина тези рулади, страшно бързи и лесни са. За подписа ... ще го оставя такъв, но ще го слагам в ъглите. Сърце не ми дава да е върху храната.

      Изтриване
  9. Страхотно ново предложение, Йоли,
    с или без надпис твоите кулинарни шедьоври се разпознават от раз,
    но така има един финален щрих - Вкусно с Йоли - това е!
    А за тортата -
    вълшебно съчетание на вкус и аромат, прекрасна визия и неустоимо представяне!
    Сърдечни поздрави за теб и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Диди, много си мила. Радвам се, че ти харесва и рецептата, и снимките с надпис.

      Изтриване
  10. Ех, как ме е яд, че не влязох в нета по-рано и избързах с мусаката! Имам всички продукти в наличност, а комбинацията им е точно по вкусът ни, Йоли! Много, много апетитно! И снимките са супер, както винаги! ... Аммм... само на мен ли ми боде този надпис в очите така, курдисан в средата?! Ето, казах си го, нали съм си болезнено откровена... Съжалявам мила, казвам го с най-добри чувства, но нали попита, пък аз веднага се бутнах да отговоря. :) Иначе самият той е чудесен, но мисля си, малко по-долу ако е, например като надпис по съдинката, май ще е по-удачно, а? Ти как го виждаш там?
    Прегръдки и пожелание за прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ирме. Абсолютно съм съгласна с теб за посписа. Хич не ми се нрави и на мен. Ще ги слагам в края.

      Изтриване
  11. Разкошна рецепта ,наистина направена и снимана с любов и отношение към храната.Благодаря!Ще ги пробвам, но все пак милост лято е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за милото отношение. Радвам се, че ти хареса рецептата. Не е тежко ястие, а и ние със сина ми сме месари. Признах си. Но следващата рецепта ще е постна и лека, обещавам!

      Изтриване
  12. Йоли, аз обожавам подобни комбинации, но времето се позатопли и мисля да оставя тази вкусотия за онези моменти, когато пак се сдуха- ей така, за да си вдигна настроението, когато времето ми го бутне долу;)
    Благодаря ти и хубав понеделник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да му се даваш на времето, нали Марте? Благодаря ти мила, хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  13. Здравей Йоли ! Винаги с удоволствие те чета - от публикациите ти лъха спокойствие и ведрина, а аз знам, че каквито са публикациите на някой, такъв е и той. Снимките ти са прекрасни всеки пък и предполагам причината да сложиш този надпис е кражба, така че надписът ще трябва да стои. Аз лично бих предпочела да е в някой ъгъл на снимката, но тогава ще може лесно да се изреже и пак....така че спри терзанията и продължавай да ни радваш :) Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кайти, много си мила! Права си за надписа, и аз смятам, че в края на снимката ще е по- добре. А и няма спасение за кражбите, това е положението.

      Изтриване
  14. Разкошни са, а надписа - не го мисли, дискретен е, но с него или без - винаги ястията ти са разпознаваеми. Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Еви, ама си така мила! Радвам се, че руладите ти харесаха!

      Изтриване
  15. Тъкмо миналата седмица си припомнихме руладините със свинско,ето сега ме изкушаваш и с пилешка версия.Разкошни са и тези,непременно ще ги приготвя,Йоли!А за днес най-после съм заредила продукти за магданозените ти кюфтенца,каня им се отдавна.Прегръдка и щастливи юлски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Роска. Ще се радвам да опиташ кюфтенцата. Да си е сладко!

      Изтриване
  16. Каква фантазия отново си сътворила, мила Йоли! Изключително много ми допада рецептата и ще я приготвя в най-скоро време! Сърдечни поздрави и пожелания за усмихнато лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Люси. Ще се радвам ада опиташ рулцата. Много бързо и лесно ястие.

      Изтриване
  17. Ауу, какви готини и вкусни руладинки, Йоли! Поздравления, изглеждат невероятно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани. Много са лесни и вкусни. Ще се радвам да опиташ.

      Изтриване
  18. Лесно, ефектно и вкусно! Както всичко, което твориш- и рецептите, и книгите, и предаването, и блога. Вече ги опитахме у дома и много ни допаднаха. Снимките ти са прекрасни- с надпис или без. Сърдечни поздрави и пожелания за усмихнато лято! С уважение Боряна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Боби! Много си мила! Радвам се, че ви допадна ястието. Да ви е сладко на всички! Слънчево лято и на вас!

      Изтриване
  19. Здравейте, дали тези руладини ще търпят една допълнителна плънка от спанак и крема сирене или да се придържам само към тези продукти?

    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се! Даже идеята е повече от чудесна! С всичко, което обичаш може да ги напълниш. Експеримернирай смело. Благодаря ти.

      Изтриване
  20. За много години,здраве и късмет на всички и на теб ,Йоли!Страхотни и за новогодишна вечеря не ме предадоха.Страхотна Йоли :)Поздрави Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много години, мила Мария! Здрава и щастлива да е за теб тази година!
      Изключително много се радвам, че си приготвила моя рецепта за празника! От сърце ти благодаря за доверието и че ми писа!

      Изтриване