Продукти за 12 - 15 броя
300 г моркови
2 стръка зелен лук, само перата
2 стръка естрагон - листа
3 - 4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
2 - 3 с.л. брашно
2 с.л. олио
Приготвяне
* Настържете морковите на едро ренде. Към тях прибавете лука, нарязан на дълги парчета. Естрагона и магданоза добавете без да ги режете. Смесете всичко с яйцата и овкусете със сол и пипер. Накрая сипете брашното и разбъркайте добре.
* Загрейте олиото в тиган. Сипте малки купчинки от сместа и ги притиснете с лъжица за да оформите питки. Пържете до златисто от двете страни на средно силен огън. Ако пържите на висока температура тиганиците бързо ще прегорят, а морковите ще останат сурови.
* Поднесете с млечен сос и салата. Да ви е сладко!
* Може да направите подобни тиганици от тиквички, тиква, картофи, зелен боб или праз.Наподобяват рьощи, но тъй като са с яйца и брашно е по-подходящо да се нарекат тиганици. Подберете подправките според вашия вкус. Експериментирайте!
.
ще ги направя :) Ама с месо, нали може :)
ОтговорИзтриванеЕеееееееееее, не може така! И аз ще ги направя с месо, ти какво си мислиш? Стискаме си ръцете!
ИзтриванеПилешко ли? Или с рибка? И аз съм ЗА, момичета! ;)
ИзтриванеОбезателно ще се възползвам от идеята ти, Йоли и ще ги сервирам в близките дни и на нашата маса. Не съм пържила зеленчукови "кюфтенца" от месеци.
Лека нощ, Усмивке! :)
Ура! Станахме три "За" месото!
ИзтриванеYoli, they look good and I am sure that taste amazing.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Зори. Много си мила.
ИзтриванеМного сладки тиганици! Даже и името им готино! И аз ще направя, но пък със сладък картоф, вместо морков, че само такова имам в момента... Ще спазаря Фифин да стърже, че тези картофи са като камъни...
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен!
Знаеш ли колко се чудих как да ги нарека? Трудна работа. Ужасно е това "тиганици", хич не ми харесва. Не са кюфтета, не са палачинки, не е блини, не е ... ми нищо не е . Давай с картофа пък да видим какво ще стане. И прегръдка дай.
ИзтриванеЕхааа, ще си ги направя и още как. Голямо вдъхновение си ми ти, Йоли! :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, ако ги опиташ, Дани. Особено ако и ти като мен се чудиш какво да правиш с морковите. Да ти е сладко!
ИзтриванеТочно така изпекох магданозените кюфтенца,че много не се поддаваха на офомрление и следващите ще са с тиквичка и морков-много вкусна лятна храна.Благодаря ти за свежите идеи,Йоли!Прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеРоската ще ме умори с тези кюфтенца. Хайде, забърквай следващите. Благодаря ти мила.
ИзтриванеЙоли, чудни са! Слънчеви и толкова апетитни!
ОтговорИзтриванеБлагодарско, Бети! Ама по-слънчеви от твоите снимки няма!
ИзтриванеИ с картофи не са лоши !
ОтговорИзтриванеСигурно Диди. Аз не съм особен фен на картофите, приготвени така. Май само пържени ги обичам.
ИзтриванеЙолинка, чудесни са. :) Мисля, че ако се изпекат на фурна с хартия за печене, пак ще са вкусни. Така обичам и тиквените кюфтета, които правим вкъщи.
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден ти желая!
Благодаря кукличка такава. Лично аз не съм фен на печенето във фурна на подобни неща. Стават с вкус на кексчета, което е съвсем различно. Имай предвид, че тук мазнината е много малко и тиганиците по-скоро се пекат в тигана отколкото да се пържат. Не се халосвай чак толкова по "здравословното", мила ми приятелко. Отпуснете си душите мили ми млади хора. Животът ви ще мине в табута и лутане кое е добре и кое не. Дай да те щипна сега!
ИзтриванеВеднага! :)
ИзтриванеАма много те обичам, да знаеш!
А не! Аз повече!
ИзтриванеАз вече имам идея в главата си, която се появи в момента, в който ги зърнах тези вкусни морковени бижута!
ОтговорИзтриванеСтрахотно, Йоли :) и с тези ароматни подправки, и с хрупкавата си външност и леко сладкия си вкус от морковите, честно усетих вкуса им на небцето си!
Благодаря ти Танче. Честно да ти кажа, просто се чудех какво да ги направя тези моркови, че много се насъбраха. И ето ти, тиганици. Смешни, но вкусни.
ИзтриванеEee,Йоли, намерих приложение и на моите моркови. Досега ги цедях на сокове, но до гуша ми дойдоха:( Обожавам всякакви такива зеленчукови тиганици. Досега само с картофи и тиквички, но няма как да не изпробвам и тази вкусотия.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Краси, ще ти харесат. Много приятни станаха тиганиците. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ. Поздрави и от мен!
ИзтриванеМного колоритно, лятно слънчево и апетитно изкушение, Йоли,
ОтговорИзтриванеточно по мой вкус... страхотни:)
Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубаво лято!
Мерси Диди. Права си, по твой вкус е това, не е по мой. Но нека да има и нещичко и за необичащите чак толкова месото, нали? Вкусни са, но с пържолка към тях ще са по-добре. Ха, ха ... нали си ме знаеш.
ИзтриванеПрава е Йоли, че не са чак толкова тежки и "нездравословни". :) Моите даже са леко пикантни, защото аз пък се чудех лютите чушлета какво да ги правя, дето ми се търкалят из хладилника. :) Йоли, ти си нашето съкровище и кулинарна муза! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ри Деси. Много се радвам, че ме подкрепяш в това " здравословно " време. Хората съвсем се объркаха какво да ядат с постоянните промивки кое е полезно и кое не. Страхотно си се сетила за лютите чушлета. Така обичам! Благодаря ти, че опита тиганиците. Да са ви сладки!
ОтговорИзтриванеЙоли снощи пробвах морковените тиганички вкусни и интересни . Знам че занапред ще ги правя паккк ....
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Инка. Толкова ме радваш винаги! Да се ви сладки!
ИзтриванеЗдравейте, прекрасни дами,
ОтговорИзтриванеотдавна готвя с вас, но час сега се включвам. Искам да ви споделя, че направих тези тиганици с остатъци от витаминозна салата и станаха страшни! Настъргани моркови, целина, цвекло, пресен лук, стафиди, останалото е същото като в рецептата на Йоли.
Добър апетит!
Поздрави,
Вили
Благодаря ти, Вили! Сладко да ви е на всички у дома!
ИзтриванеТова е неприлично вкусно! Йоли... Благодаря! Ти си като 112 спасяваш ме винаги, когато имам гости и се чудя как да ги омая:) Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеКак съм се захилила, ако знаеш с твоето 112! Много сладко, благодаря ти от сърце! Повдигна ми настроението мигновено.
Изтриване