сряда, 25 март 2015 г.

Сьомга със спанак и сметана




Представям ви едно изключително вкусно ястие със сьомга. Вместо пресен спанак може да използвате замразен, както да замените кашкавала с моцарела. Рибата се приготвя се лесно и бързо, а резултатът е фантастичен! Опитайте!

Продукти за 4 порции:

4 котлета сьомга
сол и черен пипер на вкус
2 с.л.зехтин
500 г ситно нарязан спанак
2 стръка нарязан зелен лук
2 с.л.нарязан магданоз
2 с.л.нарязан копър
2 скилидки счукан чесън
4 с.л.заквасена сметана
4 резена кашкавал

Приготвяне:

* Посолете рибата и я овкусете с черен пипер. Подредете я в тава, покрита с хартия за печене.

* Задушете в зехтина лука, чесъна, спанака, магданоза и копъра. Гответе кратко за да запазите свежия зелен цвят. Отцедете плънката от излишната вода и охладете. Прибавете сметаната, посолете и разбъркайте.

* Разпределете спанака върху парчетата риба. Върху всяко сложете по едно парче кашкавал.



 * Загрейте фурната на 200* и изпечете рибата за около 15 минути. Ако обичате рибата по-изпечена гответе още 5 минути. Сервирайте топла. Да ви е сладко!






9 коментара:

  1. Прекрасна рецепта, Йоли и много тематична -
    Честито благовещение!


    ОтговорИзтриване
  2. ммммм страшно апетитна е!
    Честито Благовещение, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник, мила Йоли! Здрави и благословени да сте!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте Йоли,
    Казвам се Пепа и съм от Бургас. Аз съм Ваша голяма почитателка и съм опитвала доста от рецептите Ви. Прекрасни са и много вкусни! Опитах поредната вкусотия от предложенията Ви-сьомга със спанак и сметана, получи се невероятно на вкус ястие. Благодаря Ви Йоли за таланта който притежавате! Бъдете здрава и щастлива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Пепи. Толкова ми стана приятно от думите ти, а още повече, че си от любимия ми град! Много се радвам, че ти хареса тази рецепта. Да ви е сладко на всички! Благодаря ти!

      Ако искаш да следиш нови рецепти заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма повече да публикувам нови рецепти. Благодаря ти.

      Изтриване
  5. Наистина много вкусно -облизахме си пръстити и чиниите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че хубаво! Благодаря ти от сърце, Танче! Много ми е драго да чуя това!

      Изтриване
  6. Антон Русчуклиев18 януари 2018 г. в 17:17

    Йоли защо не виждам твои рецепти по "24 kitchen"?Липсваш ми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за вниманието, Антон! Радвам се, че харесваш предаването, но нямам идея какво правят в тази телевизия. Аз отдавна се отказах от нея, а и изобщо от подобни прояви. Но всъщност няма за какво да ти липсвам. Ето на, тук съм и си комуникираме. От телевизора това не може да стане, нали? Радвам се, че надникваш в блога ми и ми пишеш. Благодаря ти!

      Изтриване