сряда, 30 септември 2015 г.

Телешко с пачи крак


b2ap3_thumbnail_pfeferlinge.jpg


Едно стоплящо душата ястие, което ще ви върне комфорта в хладното есенно време.

За да се приготви добро телешко са важни избора на месо, топлинната обработка и подхождащите съчетания от вкусове. Всичко това изисква специално внимание и вдъхновение в кухнята, но не е задължитело да е трудоемко.

Качествените продукти могат да направят и най-обикновеното ястие истинска наслада.  В случая с днешната рецепта, това е телешкото от farmhopping и дивите гъби пачи крак, които могат да бъдат заменени с добре познатата ни култивирана печурка или с месестата кладница.

Прочетете рецептата тук.

7 коментара:

  1. Мммм..... Ще се пробва в най-скоро време.С тези продукти ще се получи превъзходно.Не съм се разочаровала от направена Ваша рецепта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце. Надявам се да ти хареса. Да ви е сладко на всички у дома!

      Изтриване
  2. Здравейте. Искам да пробвам да приготвя това ястие, но в линка с рецептата не намирам количества на продуктите. Не пише и с какво вино се приготвя. Можете ли да ме ориентирате в тези неща, защото имам прясно телешко и искам да действам бързо? Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, Йоли. Много харесвам Вашия блог и съм приготвяла някои рецепти, всички до една се получиха, поздравления! За тази рецепта можете ли да ми кажете количествата на необходимите продукти? Благодаря и всичко най-хубаво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И таз добра! Забравили са да го напишат. За съжаление аз нямам текста на рецептата. Тя е разработена специално за Фармхопинг и всички материали са техни. Писах им веднага да оправят пропуска. Виж сега, не ти трябват чак толкова точни пропорции. Ще ти кажа какво да направиш. Довери ми се и няма да имаш проблем. Трябват ти между 500 и 700г телешко или свинско месо за 4-5 порции. Нарежи го на по-тънки парчета и го оваляй в брашно. Запържи го от двете страни до зачервяване в малко олио, смесено с малко масло. Извади го в чиния. В същата мазнина сложи гъби, 200мл течна смената и малко бяло вино. Сол, черен пипер и мащерка на вкус. Върни месото в соса и го задуши до омекване. Малко горчица също може да добавиш към соса. Много върви и салвията, ако я обичате у дома. То това е. Извини ме за неудобството. Надявам се да си оправят линка своевременно.

      Изтриване
  4. Отговори
    1. Благодаря ти Кари. Ама какво да ти кажа ... продуктите са такива, че не може да не стане вкусно. Тяхна е заслугата.

      Изтриване