събота, 14 ноември 2015 г.

Рошаво хлебче





Посочените продукти са за малък хляб. Може да увеличите всичко и да го изпечете в друга по-голяма форма. Не е нужно тестото да втасва два пъти. Достатъчно е да бухне добре след като го сложите във формата. Руколата може да замените със спанак, магданоз, левурда или каквото желаете. Целта е сместа за намазване да е ароматна.

Продукти за тестото:

350-400г брашно
20г прясна мая или 1 пакетче суха
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 мл течна сметана
100 мл вода
1 яйце
1 с.л. зехтин

За намазване:

50г орехи
2 шепи рукола
1 скилидка чесън
50г стопено масло
20г настърган пармезан
сол на вкус

Приготвяне:

* Разтворете маята във водата. Налейте сметаната и зехтина, добавете яйцето и разбийте всичко с вилица докато се получи хомогенна смес.

* Разбъркайте брашното със захарта и солта. Започнете да го добавяте постепенно към течните съставки, като бъркате непрекъснато за да не се получават бучки. Когато тестото стане гъсто го прехвърлете върху кухненския плот и измесете на гладко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

* Сложете в блендер продуктите за намазване на хляба. Смелете фино.

* Разточете тестото на кора. Намажете го с руколата и нарежете на ленти. Лентите нарежете на квадрати. Намаслете правоъгълна форма за кекс с масло и небрежно нахвърляйте тестените квадрати.



* Оставете хлебчето да втаса, докато удвои обема си. Загрейте фурната на 200* и го изпечете за около 30-35 минути докато получи хрупкава коричка. Да ви е сладко!




2 коментара:

  1. Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hayırlı haftasonları

    Saygılarımla.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Сефа. Както винаги си много мила. Ще се радвам да опиташ хлебчето!

      Изтриване