петък, 9 февруари 2018 г.

Алпийска кухня: Ароматна супа със синьо сирене и царевица




Тази ароматна супа събуди любопитството ми заради царевицата. Подходих към нея с леко недоверие, но бях очарована от сполучливия баланс между аромата на сиренето и сладостта на царевицата. По рецепта супата е с много силно на вкус и аромат сирене. Списания Genuss препоръчва рокфор, стилтън или горгонзола. Нека всеки от вас сам прецени какъв вид сирене ще използва, то е изцяло въпрос на вкус. Личното ми мнение, че 200 г толкова остро сирене е много за тази супа. Ако се спрете на рокфор или стилтън бих препоръчала да намалите количеството на 100 г. Но, както споменах, всичко е въпрос на лично предпочитание. Сгответе супата така, че да ви е вкусна. На мен ми беше и горещо препоръчвам да я опитате и вие. Тук може да видите още една рецепта от алпийската кухня.

Продукти:


2 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
40 г масло
40 г брашно
100 мл сухо бяло вино
500 мл горещ зеленчуков бульон
200 г натрошено синьо сирене
300 г консервирана царевица
150 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

* Нарежете лука и чесъна на ситно и ги сотирайте за кратко в маслото. Добавете брашното и направете светла запръжка. Махнете тенджерата от котлона. След минута налейте виното и разбъркайте (това е важно, тъй като ако сипете студеното вино в горещото брашно ще се получи топлинен шок и ще се получат бучки). Върнете на котлона и разбъркайте няколко пъти докато се изпари остротата на алкохола. Нужен е само вкусът на виното. Налейте бульона, прибавете царевицата и половината от сиренето. Варете супата на тих огън 15 мин. Накрай сложете сметаната и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата гарнирана с останалото сирене. Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар