вторник, 6 февруари 2018 г.

Дебели палачинки с крем сирене




За рецептата може да ползвате различни видове крем-сирене с подправки. Разбира се, това е само в случай, че ще поднесете палачинките като солен вариант. Обратното, за сладък подправете крем-сиренето с ванилия, канела, лимонова или портокалова кора или други аромати, които харесвате.

Продукти за 4 порции:

200 г брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
100 г стопено масло
200 г крем-сирене
100 мл прясно мляко
1 яйце
 
Приготвяне:

* Смесете брашното, содата и солта. Отделно разбъркайте половината масло, крем-сиренето, млякото и яйцето. Изсипете ги към брашното и разбъркайте на гъсто гладко тесто. Покрийте купата с къпра и оставете сместа да престои 15 минути на стайна температура.
 
* Ползвайте останалото масло за пържене на палачинките. С лъжица сипвайте по малко от сместа в намаслен тиган. Тъй като тестото е гъсто, оформете плоски дебели палачинки, като ги притиснете леко с мокра лъжица. Пържете на слаб огън и наливайте по малко масло по време на пърженето. Ако желаете да сервирате палачинките със сладко или мед, намалете количеството на солта. Като солен вариант са най-вкусни с козе крем-сирене. Не заменяйте маслото с друга мазнина. Палачинките трябва да ухаят на масло и да са с мека кремообразна вътрешност. Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар