петък, 11 януари 2019 г.

Пълнозърнест селски хляб без месене

6 коментара:

  1. Йоли,
    чудесна рецепта за хляб.Имам една стара чугунена тенджера останала още от баба ми.Ползвам я за печене и за готвене.Та в нея може да изпека този хляб.Вече няколко поколения ползваме тази тенджера и в нея всичко става много вкусно.В Румъния между другото видях подобни тенджери, но за жалост не със същото качество каквато е моята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели. Голяма работа са чугунените съдове! И аз имам от баба ми, но е в Бургас, не е при мен. Пробвай хляба, ще останеш доволна. Благодаря ти.

      Изтриване
  2. Йоли, хляба е невероятен, не мога да спра да го приготвям! Експериментирам с различни брашна и резултата винаги е страхотен! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че съм щастлива пък аз! От сърце ти благодаря! Наистина много се радвам!

      Изтриване
  3. Непременно ли трябва да се пече в чугунена тенджера. Днес тези тенджери са безумно скъпи, а аз няма откъде да си набавя. А много ми се иска да си пека хляб от пълнозърнесто брашно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Светле. Скъпи се тези тенджери. Може да го изпечеш в глинен гювеч пак по същия начин. Много хора ми писаха, че така са го направили, тъй като и те нямат тенджера. Пробвай, ще стане.

      Изтриване