петък, 15 февруари 2019 г.

Бадемови хруски





С удоволствие ви представям най-любимите хрускави сладки у дома! Сместа, с която са споени бадемите напомня на туиля и италианските флорентини, но сладките стават твърди и крехки като карамелени сусамки. Разбира се, без карамелен вкус. Изключително трайни са, но ги съхранявайте на сухо място. Влагата ще ги направи меки и лепкави. Вкус на печени бадеми, ухание на масло и ванилия, какво повече му е нужно на човек за наслада?

Продукти:

250 г бадеми на люспи
5 г фино смлени бадеми
50 г стопено масло
120 г захар
30 г брашно
ванилия
2-3 щипки сол
70 г белтъци



Приготвяне:

* С бъркалка разбийте белтъците със захарта, колкото добре да се смесят с нея и леко побелеят. Налейте маслото и сипете смлените бадеми, брашното, солта и ванилията. Разбъркайте.

* Прибавете бадемите на люспи и внимателно объркайте с лъжица.

* Постелете тава с приблизителни размери 30/26 см с хартия за печене. Изсипете бадемите и с лъжица ги разпределете на тънък слой. Притискайте леко с лъжицата, за да могат да се споят помежду си и да се получи равен пласт. Загрейте фурната на 170* и запечете бадемите за около 7-8 минути или докато краищата започнат съвсем леко да порозовяват. Извадете ги от фурната и оставете за 1-2 минути малко да се охладят. Докато бадемовия пласт е още топъл го нарежете на парчета с желана от вас големина. Най-лесно се реже с нож за пица, а за да са равни парчетета ползвайте линия, по която да ги нарежете. Намалете фурната на 110*. Върнете в нея бадемовите резенки и доизпечете за около половин час или докато станат твърди и с хубав златист цвят.



* Извадете тавата от фурната и след като бадемовите хруски напълно изстинат ги отлепете от хартията. Съхранявайте ги на сухо място. Приятно хрускане!




Няма коментари:

Публикуване на коментар