събота, 10 февруари 2024 г.

Орехови бонбони с кондензирано мляко

 



Най-вкусните! Приятно дъвчащи, с наситен млечен вкус и ухаещи на печени орехи. Нужни са ви само тни неща-подсладено кондензирано мляко, орехи и 5 минути време.

Продукти за около 25-27 бонбона:

100 г накълцани на ситно орехи
400 г подсладено кондензирано мляко

По желание:

100 г стопен шоколад по избор



Приготвяне:

* Запечете до златисто орехите в сух тиган с незалепващо покритие. Добавете кондензираното мляко. (Снимка 1)
Под непрекъснато бъркане сварете орехите и млякото на умерен огън, докато се получи гъста маса, която се отделя от стените на съда. (Снимка 2) Нужни са 2-3 минути. Прехвърлете сместа в купа и я оставете да се охлади.




* Направете топчета с големина на малък орех. В зависимост от това колко гъсто сте сварили млякото, сместа може да е леко лепкава или по-твърда. Ако лепне, намажете дланите си с малко масло или капка олио, за да оформите лесно бонбоните. Аз ги предпочитам по-дъвчащи и затова варя млякото до по-гъсто.

* По желание топнете топчетата в стопен шоколад и ги оставете върху хартия за печене, докато глазурата се втвърди. (Снимка 3) Също може да ги оваляте в какао, кокосови стърготини, шоколадови пръчици и др. Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар