четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Салата с тиква и сирене в кадаиф

 


Есенна салата с пържена тиква и хрупкави ролки кадаиф, пълни с меко и ароматно сирене. Никой не може да остане равнодушен!

Кадаифът е с неутрален вкус, което го прави чудесен продукт както за десерти, така и за солени ястия. Обича маслото, затова не го щадете. След като се запече вкусът е невероятен. Кадаиф може да намерите в азиатски и турски магазини, както и да поръчате през Интернет. В мрежата ще откриете и много рецепти за домашно приготвен.

В този пост няма да има точна рецепта. Не е нужна. Подберете любимите си сортове тиква и сирене. Тиквата пригответе по ваш вкус, а сиренето завийте в кадаиф. Направете толкова, колкото порции ще сервирате.

Аз направих тиквата по тази рецепта, тъй като е любима у дома. Накратко ще обясня как да приготвите кадаифените ролки със сирене.

Откъснете част от кадаифа (пакетите са големи, останалото може да направите на нещо сладко) и го сложете в купа. Полейте го със стопено масло и внимателно го разбъркайте с пръсти. Вземете малко от намасления кадаиф и го разстелете на лента върху дъска. В единия край сложете сирене. (Снима 1) Аз комбинирах проволоне и синьо сирене, само защото се намираха в хладилника. Всякакво сирене е добре дошло-бяло саламулено, кашкавал, гауда, моцарела, камамбер, бри и др. Завийте кадаифа около сиренето на стегната ролка. (Снимка 2)



Поставете ролките в тавичка, намаслете ги още малко и ги запечете до златисто. Аз ги изпекох в Еър Фрайър (Air Fryer). Първо около 5-6 минути на 200°C. След това ги обърнах и запекох и от другата страна.
Това е всичко. Поднесете резените тиква и ролките кадаиф със свежа салата и дресинг по избор. Да ви е сладко!

Понякога приготвям повече кадаифени ролки. Увивам ги в стреч фолио и ги съхранявам до 10 дни в хладилник. Така имам готови ролки, които само трябва да се запекат преди сервиране.




Няма коментари:

Публикуване на коментар