Продукти за торта 22 см
Блат
3 яйца
200 г кристална захар
80 мл портокалов сок
200 г ситно настъргани
сурови моркови
ванилия
40 г кандирани портокалови
кори
кардамон
канела
сух джинджифил
щипка сол
250 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
50 г светли стафиди
80 мл олио
Крем
800 г натурално крем
сирене
150 г пудра захар
ванилия
200 г заквасена сметана
1 ч.л. настъргана портокалова кора
Приготвяне
* Разбийте яйцата със
захарта на пухкав крем и добавете портокаловия сок. Сипете морковите, ванилията
и портокаловите корички.
* Смесете брашното заедно
с подправките, двата вида набухвател и стафидите. Количествата на подправките преценете според вашия вкус. Прибавете го към яйчената
смес и разбъркайте. Накрая налейте олиото и смесете всичко добре.
* Сипете тестото в тортена
форма 22 см, покрита с хартия за печене (ако искате по-тънки блатове ползвайте по-голяма форма). Загрейте фурната на 180* и изпечете
блата за около 35-40 минути. След като добре се охлади го разрежете
хоризонтално на три части.
* За крема разбийте крем
сиренето със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавете сметаната и
разбъркайте.
* Сглобете тортата, като
между всяка морковена платка намажете пласт от крема. Измажете с крем цялата торта отстрани и
отгоре. Загладете и украсете по желание.Да ви е сладко!
.