Продукти
100 г тъмни стафиди
75 мл вряла вода
3 с.л. балсамов оцет
100 г кафява захар
200 г горчица
100 г тъмни стафиди
75 мл вряла вода
3 с.л. балсамов оцет
100 г кафява захар
200 г горчица
Приготвяне
* Залейте стафидите с врялата вода и ги оставете да омекнат за 15 минути. Пасирайте ги заедно с водата на максимално гладко пюре.
* В малка тенджерка смесете оцета и захарта. Прибавете стафиденото пюре и варете на тих огън 10 минути, като бъркате.
* След като сместа изстине я смесете с горчицата. Разбъркайте и сервирайте с различни видове сирене или студено месо. Да ви е сладко!
* Може да подправите горчицата с пюре от сушени смокини. Опитайте пюрето на вкус преди да го смесите с горчицата. Ако е нужно добавете още захар или оцет. Може да си направите горчица сами като купите синапено брашно. Смесете го с вода и сол, добавете зехтин и след това го овкусете със стафидите.
.