Може да запържите месото няколко часа предварително, дори и от предния ден. Ако ви се наложи да подготвите и авокадото предварително, натъркайте го с лимонов сок за да не почернее. Аз направих ястието с жълто сирене за да е по-контрастно. Може да подберете сирене, което ви харесва най-много. Мисля, че и със синьо ще стане чудесно, особено, ако накрая го поръсите с малко запечени бадеми.
Продукти за 4 порции:
4 парчета пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
1-2 с.л. табаско
2 с.л. олио
2-3 клончета чери домати
1 стрък розмарин
1 авокадо
80 г настърган кашкавал
Приготвяне:
* Овкусете месото със сол, пипер и табаско. Оставете да се маринова за 20 минути. Изпържете го за 2-3 минути в олиото и прехвърлете в тавичка.
* Около месото подредете чери доматите, розмарина и полейте с мазнината от пърженето. Почистете авокадото и го нарежете на резенчета. Наредете го върху пилешките гърди, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути в загрята фурна на 200*. Да ви е сладко!