Представям ви ягодово сорбе, малко по-различно от обикновеното, което се прави само от пасирани плодове. Лично аз дълбоко уважавам италианските сладоледи и великолепните им видове сорбе и се доверих на тях. Прибавяйки разбити белтъци към плодовото пюре ще получите мека, пухкава и лека консистенция. Кристалите в сорбето са много по-малко от обикновено. Надявам се да ви допадне. Може да направите собрето с различни плодове.
Продукти:
350 г ягоди
100 мл вода
100 г захар
2 с.л. ягодово сладко
сок от 1/2 лимон
2 разбити на сняг белтъка
Приготвяне:
* Сварете сироп от водата и захарта за 3-4 минути.
* Почистете ягодите, нарежете ги и ги сложете във висок съд, подходящ за пасиране. Залейте ги със сиропа и добавете сладкото и лимоновия сок. Пасирайте на гладко пюре.
* Преместете пюрето в купа и внимателно прибавете белтъците.
* Налейте крема в машина за сладолед и я включете да охлажда 30 минути.
Приберете сорбето във фризера до пълно замразяване. Да ви е сладко!
* Не е нужно да охлаждате сиропа предварително, може да го прибавите към ягодите дори горещ. Ако нямате машина за сладолед се налага да разбивате сорбето пориодично докато се замразява, за да не се образуват кристали.