По време на печене малка част от сиренето изтича, затова е наистина важно каймата да е добре споена. Всъщност, това, което изтича е по-скоро водата от сиренето. То остава вътре като гъст и нежен крем. Пълнените с крем-сирене кюфтета са много сочни и ароматни. Към тях сервирайте допълнително крем-сирене. Опитайте!
Продукти за 6-8 кюфтета:
175 г крем сирене тип Philadelphia с подправки
500 г кайма смес телешко и свинско
½ глава настърган лук
1 скилидка счукан чесън
2 ч.л. сух босилек
1 яйце
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. олио
* Омесете добре каймата заедно с лука, чесъна, босилека, яйцето и галетата. Овкусете с със сол и черен пипер.
* Разпределете каймата на 6 или 8 части. С мокри ръце ги оформете на плоски кюфтета. В средата на всяко сложете по 1 ч.л. от крем сиренето. Завийте на топче, като се стараете плънката да бъде затворена добре от всички страни с кайма.
* Загрейте фурната на 200*. Покрийте тава с алуминиево фолио или с хартия за печене. Подредете кюфтетата и ги намажете с олиото. Изпечете за 20 минути и сервирайте топли с допълнително крем сирене. Да ви е сладко!