понеделник, 8 декември 2014 г.

Круши със синьо сирене в бутер тесто







Продукти за 4 порции:

2 твърди круши
80 г синьо сирене
4 правоъгълни парчета бутер тесто
разбито яйце за намазване
2 - 3 с.л. филирани бадеми

Приготвяне:

* Разрежете крушите на две половини без да ги белите. С малка лъжичка отстранете семките и оформете по-широка вдлъбнатина. Във всяка сложете синьо сирене и притиснете добре.

* Посипете сиренето с бадеми и отново притиснете за да могат ядките да полепнат навсякъде.









* Намажете тестото с разбито яйце. Изпечете предястието в загрята на 200* фурна за около 20 - 25 минути. Сервирайте крушите леко топли със свежа салата. Да ви е сладко!





5 коментара:

  1. Записах си я за Коледа:) Любими вкусове в едно...

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна рецепта, Йоли! Много обичам комбинацията на синьо сирене и круши и често си похапвам. Твоето предложение също ще опитам. Весело посрещане на празниците, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, момичета. Вкуснички са крушите, да. Ще се радвам да ги опитате. Весели празници и на вас!

    ОтговорИзтриване
  4. Пробвали ли сте ги да ги приготвите предният ден и да ги консумирате на следващият студени?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да. Случва се да останат и на следващия ден. Пак са си много вкусни.

      Изтриване