Продукти за 4 порции:
2 твърди круши
80 г синьо сирене
4 правоъгълни парчета бутер тесто
разбито яйце за намазване
2 - 3 с.л. филирани бадеми
Приготвяне:
* Разрежете крушите на две половини без да ги белите. С малка лъжичка отстранете семките и оформете по-широка вдлъбнатина. Във всяка сложете синьо сирене и притиснете добре.
* Посипете сиренето с бадеми и отново притиснете за да могат ядките да полепнат навсякъде.
* Намажете тестото с разбито яйце. Изпечете предястието в загрята на 200* фурна за около 20 - 25 минути. Сервирайте крушите леко топли със свежа салата. Да ви е сладко!
Записах си я за Коледа:) Любими вкусове в едно...
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта, Йоли! Много обичам комбинацията на синьо сирене и круши и често си похапвам. Твоето предложение също ще опитам. Весело посрещане на празниците, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета. Вкуснички са крушите, да. Ще се радвам да ги опитате. Весели празници и на вас!
ОтговорИзтриванеПробвали ли сте ги да ги приготвите предният ден и да ги консумирате на следващият студени?
ОтговорИзтриванеО, да. Случва се да останат и на следващия ден. Пак са си много вкусни.
Изтриване