четвъртък, 7 юни 2018 г.

Яйчени топчета с рулца от раци






 Продукти за около 16 - 18 топчета:

5 настъргани твърдо сварени яйца
60 г настърган кашкавал
60 г крем-сирене 
1 скилидка счукан чесън
1-2 с.л. ситно нарязан лук
настъргана кора от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
по желание лимонов сок на вкус
200 г настъргани рулца от раци

Приготвяне:

* В купа смесете яйцата, кашкавала, крем-сиренето, чесъна и лука. Овкусете с лимонова кора, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и с навлажнени ръце оформете топчета с големина на орех.

* Оваляйте топчетата в настърганите рулца от раци и ги оставете в хладилник за час-два. Сервирайте като предястие с препечени филийки или крекери. Да ви е сладко!

*** Яйцата може да овкусите по друг начин. Ползвайте любими подправки, които биха подхождали на нежния морски привкус на рачешките рулца. Бих желала да ви дам още една идея, всъщност, да приготвите топчетата в обратен ред. Направете сместа не от яйцата, а от рачешките рулца заедно с останалите съставки. Оваляйте ги в настъргани яйца. В този случай не оставяйте топчетата за дълго в хладилника, тъй като жълтъкът засъхва и губи добрия си вид.






Няма коментари:

Публикуване на коментар