неделя, 18 октомври 2020 г.

Пармезанови крекери със семена




За тези чудесни хрупки може да използвате всякакви семена. Ще ви предложа примерен вариант, но вие сложете това, което обичате или това, което имате у дома. За удобство всички мерки са в грамове.

Продукти:

300 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
50 г чиа
50 г бял сусам
50 г ситно настърган пармезан или друго твърдо ароматно сирене
200 г вода
20 г олио
1 разбит с вилица белтък
семена за поръсване

Приготвяне:

* В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, захарта, семената и сиренето. Налейте водата и омесете с лъжица или ръка. Накрая добавете олиото и месете още малко, докато мазнината се абсорбира от тестото. Покрийте купата с фолио и оставете да почине за 10-15 минути.

* Разделете тестото на четири части. Всяка разточете на тънка кора върху хартия за печене. Поръсвайте с малко брашно, ако тестото лепне по точилката. Може да направите това и без точилка. Набрашнявайте пръстите си и разстелете тестото до тънък лист. Колкото по-тънко го направите, толкова по-хрупкави и крехки ще са крекерите. Тестото е еластично и лесно се разстила с ръце.

* Намажете кората с белтък и поръсете със семена. Нарежете с нож на парчета с желана от вас големина. Изпечете за около 20 минути в загрята на 170* фурна до златисто. След като крекерите изстинат ги начупете с ръце по разрезите. Сервирайте с предпочитан дип. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар