неделя, 9 юли 2023 г.

Детски рожден ден-част втора

 


Във втората публикация за детско парти ще ви предложа три лесни, бързи и ефектни идеи.

 Още рецепти за детски празник:

Тема 1

Тема 3

Тема 4


Бананова количка

Децата ви ще се забавляват истински, ако ги оставите сами да направят тези симпатични и вкусни плодови колички. Помогнете им само с рязането.

Разрежете банана на половина, за да получите две колички.
Отстрани направете гуми от ягоди и малки кръгчета грозде или банан. Закрепете ги с клечки за зъби. За шофьори на количките може да ползвате малки човечета, например от конструктор.Маршмелоу бонбони с пуканки

Продукти за около 15-20 броя:

100 г масло
300 г бял маршмелоу
100 г пуканки
шепа дребни цветни бонбони
1-2 с.л. цветна захар

Приготвяне:

* В тенджера или голям тиган стопете на тих огън заедно маслото и маршмелоу, като бъркате. След като масата стане еднородна, махнете от огъня и прибавете пуканките, бонбоните и цветната захар.

* Оставете сместа малко да изстине. Докато е още топла откъснете малки части и ги оформете с длани на топчета. В средата на всяко сложете дървена клечка за сладолед или дървено шишче.

* Съхранявайте ги в кутия или увити в найлоново фолио.Плодови шишчета

Често децата се мръщят на плодовете и зеленчуците. Ако им ги поднесете по интересен начин със сигурност ще ги хапнат с удоволствие. Подберете различни плодове. Изрежете ги с формички за сладки и ги нанижете на дървени шишчета. Забодете ги в резен пъпеш или диня и изненадайте децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар