сряда, 24 септември 2008 г.

Обикновени детски бисквити





продукти

3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. мазнина
(смес от олио и масло)
ванилия
лимонова кора
1 ч.л. бакпулвер
брашно за омесване

приготвяне

Яйцата се разбиват леко със захарта , прибавя се мазнината , ванилията и лимоновата кора . Всичко се разбърква добре с лъжица и с брашното се замесва меко тесто . Разточва се на кора и се изрязват бисквити с формички , които се намазват с яйце и се пекат в загрята на 170* фурна .

4 коментара:

  1. Здравей, Скъпа Йоли!

    Бих искала да направя тези бисквити, но в рецептата не е посочено колко грама брашно е необходимо. Поздравления за новия сайт...всички твои рецепти са прекрасни, правила съм вече много от тях и резултата винаги е перфектен.
    P.S. Не намерих рецептата в новия сайт и затова пиша тук :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей мила. Ето ги бисквитите в сайта, просто не пише, че са детски, а само обикновени. Реших така, защото там не са изрязани с детски формички и някак си ми се видя нелепо да напиша, че са детски. А нямат и глазура. Погледни рецептата, там съм премерила специално продуктите. Радвам се, че ще ги пробваш. Страшно лесни, евтини и вкусни са. Благодаря ти за доверието.

      http://www.yoli.bg/entry/obiknoveni-biskviti

      Изтриване
  2. Здравей, Йоли...бих искала да попитам също глазурата за сладките как се приготвя и кога се нанася - когато са още топли сладките или, когато изстинат?
    Предварително, Ти Благодаря за отговорите, както и за хубавите рецепти :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко позакъснях с отговора май. Изниви ме, но нямах време за компютъра тези дни. Надявам се да не е прекалено късно. Ами какво да ти кажа за глазурата, май не съм писала нищо за нея. Аз съм я сложила уж за украса, ама май не е много красиво, а? Както решиш. Това е малко лимонов сок, разбъркан с пудра захар. Гъстотата сама прецени, трябва да можеш да пишеш с нея. На 2 с.л. захар се слагат просто капки сок, колкото да се овлажни и сгъсти. Можеш да я нанесеш когато искаш, и на топли,и на студени бисквити. Като са топли ще засъхне по-бързо. Аз май първо ги изпичам всички да не се разправям и после нанасям глазурите. Ще се радвам да опиташ, мила. Благодаря ти.

      Изтриване