четвъртък, 25 септември 2008 г.

Флорентини с шоколадов мус







Продукти за флорентините

90 г масло
130 г захар
75 г мед
60 мл течна сметана
180 г филирани бадеми




Приготвяне на флорентините

Всички продукти (без бадемите) се слагат в тефлонов съд на котлона. След като заврат се добавят бадемите. Сместа се оставя да поври малко като се бърка непрекъснато. В тава, застлана с хартия за печене сипваме от сместа и с лъжица размазваме на тънки кръгове. Печем за кратко в предварително загрята на 180* фурна докато краищата порозовеят. Между кръговете трябва да има достатъчно разстояние, защото при печене доста се разливат. Когато поизстинат малко, изпечените кръгове се поставят върху дъното на някаква купичка и се притискат леко с ръце за да приемат желаната форма. Внимавайте преди да ги сложите върху купичките да не се втвърдят прекалено много - тогава ще се начупят. Преди да ги напълните, флорентините трябва да са достатъчно твърди за да не се развали формата им.


Продукти за муса


300 мл течна сметана
150 мл прясно мляко
300 г черен шоколад


Приготвяне на муса


Сметаната и прясното мляко се загряват до кипване. Дърпа се от огъня и с непрекъснато бъркане се добавя шоколада, начупен на дребни парченца. Охлажда се се в ледена вода като се бърка постоянно. Оставя се да стегне в хладилник за няколко часа. Най-добре е да се направи от предния ден. Преди да се сипе във флорентините, муса се разбива с миксер до пухкавост. Ако не ви е достатъчно сладък,добавете захар при разбиването. Да ви е сладко!


.

2 коментара:

  1. Vazhitena sam ot florentinkite,
    useshtam im vkusa s pogled,nepremenno shte gi napravia,Yoli,tvoite tvorenia sa ,,EDIN PAT,,
    Eleonora

    ОтговорИзтриване
  2. Ели,наистина са много хубави.Пробвай ги непременно.Лоша ми е снимкта,ама е ужасно стара.Благодаря ти много миличка.

    ОтговорИзтриване