четвъртък, 25 септември 2008 г.

Солен кекс с бяло вино и извара





Продукти

2 яйца
200 фина неовкусена извара
40 мл олио
40 мл бяло вино
3 с.л. нарязани на ситно печени червени чушки
3 с.л. нарязани на ситно черни маслини
3 с.л. нарязан пресен босилек
1 равна ч.л. сол
150 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
тиквено, слънчогледово семе и бадеми за поръсване





Приготвяне

* Разбийте яйцата на пяна с домакинска бъркалка и добавете изварата. Сипете мазнината, а след това и виното. Прибавете чушките, маслините и солта.

* Подправете с босилека, а накрая добавете брашното, пресято с бакпулвера. Разбъркайте всичко добре.

* Сипете тестото в тавичка, покрита с хартия за печене. Изравнете го и плътно поръсете със семките и бадемите. Изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна за около 30 - 35 минути.

* След като изстине нарежете кекса на квадрати и сервирайте с добре охладено бяло вино. Наздраве!


2 коментара:

  1. Имам един въпрос - може ли изварата да се замести със сирене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как! Ще е много по- хубаво със сирене. Ако искаш го настърже за да е фино, ако искаш го остави на бучки за да се усеща. Всякак ще е добре. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ кекса. Заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти.

      Изтриване