вторник, 9 декември 2008 г.
Пръстен от парено тесто
Продукти за тестото
250 мл бяло сухо вино
75 г масло
150 г брашно
щипка захар
1/2 ч.л. сол
4 яйца
Продукти за пълнежа
2 опаковки сирене "Филаделфия" - натурално
руска салата
филе
кашкавал
зеленчуци по избор
подправки за овкусяване на сиренето - по ваш вкус
Приготвяне
* В тенджерка сложете виното , маслото , солта и захарта. След като сместа кипне , сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица докато тестото стане на топка и се отлепи от стените. Прехвърлете го в купа и го оставете да се охлади. Прибавете едно след друго яйцата , като бъркате с миксер с бъркалките за тежко тесто.
* Постелете с хартия за печене дъното на кръгла тава и загрейте фурната на 180*. Сипете тестото в пош с широк звездовиден накрайник и шприцовайте във формата на пръстен няколко пласта един върху друг. Може да офорвите венец и от отделни розички, блицко разположени една до друга.
Изпечете пръстена като не отваряте фурната по време на печене за да не спадне. По същата причина е добре за известно време да оставите печивото във фурната след като сте я загасили. След кано изстине го разрежете на две половини.
* Овкусете сиренето и напълнете долната част от пръстена. На места сложете по малко руска салата. Гарнирайте с шунка , кашкавал и зеленчуци. Похлупете с горната половина и сервирайте.
Препоръчвам горещо за предстоящите празници. Получи се много вкусно и оригинално. Пълнежът може да е различен - с риба,пиле,различни салати,извара и др. Много добре би се получило и в сладък вариант. Ето го и него ....
В този случай не разрязвайте хоризонтално венеца , а щприцовайте крема направо в отделните еклери като ползвате пош с тънък и дълаг накрайник.
Много лесно се отделят парченцата от венеца. Просто всеки си "чупва" направо от масата.
И сочно напълнен ... Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
ı want to do this..is it like profiterol?
ОтговорИзтриванеProfiterol is kind of an ekler, but its in a circle shape.Otherwise there is nothing different.Bon appetite.
ОтговорИзтриванеthank you so much for your answer..
ОтговорИзтриванеthe other question:
too much egg inside. after cooking is it smelling egg?
and how much circle will ı have after cooking ?