вторник, 9 декември 2008 г.

Пръстен от парено тесто






Продукти за тестото

250 мл бяло сухо вино
75 г масло
150 г брашно
щипка захар
1/2 ч.л. сол
4 яйца

Продукти за пълнежа

2 опаковки сирене "Филаделфия" - натурално
руска салата
филе
кашкавал
зеленчуци по избор
подправки за овкусяване на сиренето - по ваш вкус

Приготвяне

* В тенджерка сложете виното , маслото , солта и захарта. След като сместа кипне , сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица докато тестото стане на топка и се отлепи от стените. Прехвърлете го в купа и го оставете да се охлади. Прибавете едно след друго яйцата , като бъркате с миксер с бъркалките за тежко тесто.

* Постелете с хартия за печене дъното на кръгла тава и загрейте фурната на 180*. Сипете тестото в пош с широк звездовиден накрайник и шприцовайте във формата на пръстен няколко пласта един върху друг.  Може да офорвите венец и от отделни розички, блицко разположени една до друга.





Изпечете пръстена като не отваряте фурната по време на печене за да не спадне. По същата причина е добре за известно време да оставите печивото във фурната след като сте я загасили. След кано изстине го разрежете на две половини.

* Овкусете сиренето и напълнете долната част от пръстена. На места сложете по малко руска салата. Гарнирайте с шунка , кашкавал и зеленчуци. Похлупете с горната половина и сервирайте.






Препоръчвам горещо за предстоящите празници. Получи се много вкусно и оригинално. Пълнежът може да е различен - с риба,пиле,различни салати,извара и др. Много добре би се получило и в сладък вариант. Ето го и него ....





В този случай не разрязвайте хоризонтално венеца , а щприцовайте крема направо в отделните еклери като ползвате пош с тънък  и дълаг накрайник.





 Много лесно се отделят парченцата от венеца. Просто всеки си "чупва" направо от масата.






 И сочно напълнен ...  Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Profiterol is kind of an ekler, but its in a circle shape.Otherwise there is nothing different.Bon appetite.

    ОтговорИзтриване
  2. thank you so much for your answer..

    the other question:

    too much egg inside. after cooking is it smelling egg?
    and how much circle will ı have after cooking ?

    ОтговорИзтриване