неделя, 26 юли 2009 г.

Лимонов чийзкейк






Продукти за сладкиш 24 см:

За основа:

150 г ванилови чаени бисквити
100 г печени лешници
75 г стопено масло
2 с.л. заквасена сметана

За крема:

500 г рикота
200 г захар
400 г заквасена сметана
2 пакетчета желатин (18г)
сок и настъргана кора от един лимон
50 мл лимонов ликьор
ванилия

За желето:

300 мл вода
сок и кора от 1 лимон
100 г захар
1 капсула лимонова есенция
50 мл лимонов ликьор
1 пакетче желатин (9г)
жълта сладкарска боя






Приготвяне:

* За основата сипете в блендер бисквитите, лешниците и маслото. Смелете, докато получите маслени трохи. Добавете сметаната и размесете. Покрийте тортена форма с хартия за печене, а по вътрешните стени сложете ацетатни ленти. Изсипете вътре трохите и с притискане оформете равна основа.

* Разбийте с пасатор рикотата със захарта. Прибавете сметаната, ванилията, сока и кората от лимона и ликьора. Накрая сипете желатина, разтворен на водна баня в малко вода. Разбийте с миксер и излейте сместа върху бисквитената основа. Оставете в хладилника, докато кремът се желира.

* За желето сварете за 1-2 минути сироп от водата, сока и кората на лимона. Махнете от огъня и прибавете останалите съставки. След като напълно изстине, отстранете лимоновата кора и прецедете през цедка. Излейте го върху желирания крем. Оставете сладкиша за няколко часа в хладилника, докато се стегне лимоновото желе. Украсете по желание. Да ви е сладко!






.

74 коментара:

  1. Много красива снимка,а за чийзкека не се и съмнявам,че е много вкусен.Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересни рецепти и страхотни снимки имаш.Поздравления за старанието!Специално за чийз кейка веднага препращам линк към една друга фенка на сладкишите.

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм...Веднага ми стана любима!

    Благодаря вкусно Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря от сърце,приятели. Заслугата за снимките е на сп.Brava Casa.Приготвих този сладкиш за юлския им брой и техният фотограф ги направи.

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления за публикациите ти в Brava Casa/снощи ровейки в интернет ги видях.Обичам да гледам списания за обзавеждане/това е "тихата ми страст"

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравявам ви за всичките си прекрасни рецепти!

    Често са модели на вдъхновение за мен.

    Дори и тази торта съм подготвен за сина си годишнина.

    Той имаше голям успех!

    Congratulate you for all your wonderful recipes!
    Were often models of inspiration for me.
    Even this cake I prepared for my son anniversary.
    He had great success!
    Congratulations again!

    ОтговорИзтриване
  7. Congratulate you for all your wonderful recipes!
    Were often models of inspiration for me.
    Even this cake I prepared for my son anniversary.
    He had great success!
    Congratulations again!
    Поздравявам ви за всичките си прекрасни рецепти!
    Често са модели на вдъхновение за мен.
    Дори и тази торта съм подготвен за сина си годишнина.
    Той имаше голям успех!
    Поздравления отново!

    ОтговорИзтриване
  8. Йоланта, поздравявам те за всичко по блога ти. Аз се занимавам много всеотдайно с кулинария от 10 години и вече малко неща ме провокират и впечатляват, но твоите рецепти го правят. Поздравления за труда!

    ОтговорИзтриване
  9. Много ти благодаря Вили.Прекрасно е да чуеш добри и позитивни думи от кулинар.Всички имаме сега благодарение на теб денят ми ще започне с усмивка.Хубав ден и на теб.

    ОтговорИзтриване
  10. i like your pictures and would like to invite you to share them on tastingspot.com

    ОтговорИзтриване
  11. Благодарим за хубавата рецепта.Вчера го направих и има чудесен вкус и вид.

    ОтговорИзтриване
  12. И аз благодаря за доверието и хубавите думи. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  13. Искам да попитам какво точно ще рече подвижен борд? Защото го срещам в доста рецепти и ми стана интересно.Багодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
  14. Подвижния ринг или борд е всъщност страницата на тортената форма,която се откопчава и маха от дъното.Продават се и само ринговете,които са разтегатилни и са много удобни за всичко.Просто е практично.Стават с най-различен диаметър.това е.

    ОтговорИзтриване
  15. здр йоли аз сум на 12 но се занимавам с сладкарството професионално.много харесвам твоят чийзкейк.дори се чудя да си направя блог но не ми се занимава особено много

    ОтговорИзтриване
  16. Ах,че хубава новина!Само на 12?Давай напред, а за блога имаш пред себе си цял един живот.Когато ти се занимава,тогава!Но пък разчитам да си обменяме рецепти,нали?Благодаря ти много за чудесния коментар!

    ОтговорИзтриване
  17. и аз ти благодаря йоли тъкмо преди малко те гледах по телевизията

    ОтговорИзтриване
  18. йоли вече имам блог ако искаш го разгледай

    ОтговорИзтриване
  19. Успех Миро!Ще те следвам с радост и огромно удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  20. Йоли, утре ще правя това изкушение и се питам дали няма да са ми много три желатина в крема? Не ми се иска да получа гумена консистенция? Мога ли да намаля желатина или е нормално това количество?

    ОтговорИзтриване
  21. Много ти благодаря, че ми обърна внимане. Мислех,че 1 пакетче желатин е от 20г. Сега специално погледнах и видях,че пише 10г. Веднага го поправих в рецептата.В крема желатина е 1 пакетче и 1/2,тъй като течността не е малко.А за глазурата е 1 пакетче за да е много плътна.Леле,колко работа си отворих ...знаеш ли на колко рецепти трябва да поправя тази грешка?Много ти благодаря отново и дано не съм те затруднила и сладкиша ти не е станал на латеск.

    ОтговорИзтриване
  22. Йоли ,страхотен чийзкейк наистина

    ОтговорИзтриване
  23. Много ти благодаря!Това е лесен сладкиш,защото не иска никакво печене.А и мисля,че не би могло да има гаф при него,лесен е.Много си мила,да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  24. Йоли, пак невероятна рецепта. Много, много добър сладкиш. Благодаря за рецептата. Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Целувки, Йоли!!! Горния коментар е от мен.

    ОтговорИзтриване
  26. Блгодаря ти мила.Имаш и моите целувки!

    ОтговорИзтриване
  27. Кремена Дянкова
    Миля Йоли , искам да те питам колко е голяма тавичката в която си го пекла този разкошен чийзкейк?

    ОтговорИзтриване
  28. Здравей Креми.Пека всички подобни сладкиши в стандартна тортена форма.26 см мисля. Но ти направи в каквато имаш.Единствената разлика е,че ако ти е по-малка формата ще стане по-висок чийз кейка и обратното.Ще се радвам,ако го опиташ.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  29. Мила Йоли, поздравления за страхотната рецепта и за така интелигентно и фино поднесените кулинарни изкушения.
    Веднъж направих чийзкейка по един повод и гостите останаха очаровани, сега ще го правя за юбилея на свекърва ми, дано пак успея да се справя, защото вкусът е божествен!
    Само да допълня, че когато го правих нямах рикота, а използвах сирене Котидж и импровизацията никак не беше лоша!
    Поздрави и все така продължавай със страхотните рецепти!
    Ели

    ОтговорИзтриване
  30. Много добра идея,Ели.Не се бях сетила за това сирене.Много ти благодаря,супер е направо!Да ви е сладко на всички,много си мила.

    ОтговорИзтриване
  31. Здравей Йоли, правя доста от твоите рецепти и винаги се получават без проблем, а на вкус всичко, което съм пробвала е било прекрасно. Сега искам да направя този чийзкейк, но искам де те попитам с какво мога да заменя лимоновия ликьор, без да разваля рецептата.
    Поздрави,
    Анна

    ОтговорИзтриване
  32. Ани,много ще се радвам,ако опиташ този десерт.Не е труден,а е лек,ароматен и вкусен.Изобщо не се занимавай с ликьора.Просто го пропусни,не го заменяй с нищо.Достатъчно е в крема да има лимонова кора за да замирише на свежест.Благодаря ти и успех!

    ОтговорИзтриване
  33. Благодаря ти, Йоли за бързия отговор. Щом няма да разваля консистенцията на самите кремчета, направо ще пропусна ликьора.
    P.S. Държа да отбележа, че скоро правих торта "Виртуоз"(дано не бъркам името, защото в блога ти тази торта май е с друго име), та това е най- невероятната торта, която съм правила, а и яла изобщо. И на всичките ми гости им хареса много. Благодаря за хубавите рецепти!
    Поздрави,
    Анна

    ОтговорИзтриване
  34. Е нямаше просто начин да не го направя лимоновия чийзкейк! Оказа се съвършеният летен десерт, не че сега, през декември, не беше изяден до шушка, разбира се. Йоли, защо ли тъй ми се чини, че на този сладкиш някъде през юли, ако му се наредят върху блата ягоди, запази се лимона в белия крем, но се покрие най-отгоре с желиран ягодов сок, ще стане интересно? Ще опитам като му дойде времето и ще споделя резултата.
    Поздрави!
    Милена

    ОтговорИзтриване
  35. Е как няма да стане!Ти си го измислила вече!Браво за креативността,Миленка.Много го обичам това качество у хората!Благодаря ти и весели празници!

    ОтговорИзтриване
  36. Здравейте, очарована съм от нещата които ни показвате.Правила съм няколко от вашите рецепти и наистина са страхотни.Не намерих форма за контакт а имам едно запитване отностно желатина в чийзкейка.За Нова година ще правя, плънката е само от пудра захар, заквасена сметана и крема сирене, но за да не стане на каша като предният път искам да се застраховам с желатин в плънката, бихте ли ме насочили колко да използвам за да стегне добре но да не стане прекалено желиращо.Дозите ми са 400гр заквасена сметана и 6 пакетчета крема сирене.Оставям имейла си : ramona_manova@abv.bg
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  37. Здравей Рамона. Благодаря ти за милите думи. Радвам се, че харесваш рецептите ми.Ще ти отговоря тук,но за по-сигурно ще го направя и на посочения от теб имейл.Винаги като работиш с желатин спазвай указанието на опаковката.То е съвсем точно.Купи си на др Йоткер,„е нашия малко мирише неприятно.Поне на мен не ми допада.Едно пакетче е от 10г и е предвидено за 500г течност.Сама си прецени колко ти трябва.За 400г сметана бих сложила 20г,не повече,защото и сиренето е плътно.Желая ти весели празници и да ви е сладко!Сигурна съм,че ще се получи превъзходен чийз кейк!

    ОтговорИзтриване
  38. Здрасти Йоли!За пореден път правя вариация на този твой чийзкейк!Да знаеш,винаги се получава чуден и различен!Правих с компот от дюли,с праскови,с портокали,с ягоди,с вишни и шоколадов такъв подарявах,а тази Рикота направо си я замених с приготвена от мен извара и пак става прекрасно!Даже днес за рождения ми ден ще е част от почерпката!С признателност за идеята и рецептата:Петя

    ОтговорИзтриване
  39. Скъпа Йоли,
    Честит 8-март! Послучай празника направих твоя лимонов чиизкейк и се получи много добре. Вкусно и красиво...
    Благодаря за хубавите рецепти и прекрасно оформен сайт. Бъди здрава и продължавай да ни радваш.
    Величка Влаева

    ОтговорИзтриване
  40. Много си мила,Величка.Благодаря ти от сърце за топлите думи и доверието.Радвам се,че е станал хубав сладкиш и сте се подсладили на празника именно с него.

    ОтговорИзтриване
  41. Йоли,без да преувеличавам ,но след 2 часа прекарани тук вече това ми е лзбимата страница.Поздравявам те за всяка една ( буквално )рецепта.

    ОтговорИзтриване
  42. Благодаря ти Вели, много си мила. Радвам се,че ти харесват нещата тук,надявам се да опиташ нещо и да ти хареса.Желая ти весели и светли Великденски празници.

    ОтговорИзтриване
  43. Скъпа, Йоли!

    Бих искала този лимонов чийзкейк да е една от следващите вкусотии, които ще приготвя по твоя рецепта. Аз не живея в БГ, а тук трудно се намират лешници и сирене рикота. Бих искала да Те попитам бих ли могла да заменя лешниците с други ядки, а сиренето рикота с друг вид сирене и ако Да, с какви?
    Предварително Ти, Благодаря за отделеното време и Ти желая прекрасен уикенд :-)

    ОтговорИзтриване
  44. Ще се радвам да опиташ сладкиша. Можеш да сложиш всякакви ядки, каквито имаш, а рикотата всъщност е фина извара. Дори и натурално крем сирене би ти свършило работа. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  45. Здравей Йоли,
    Това е най-невероятно вкусния лимонов чийзкейк който сме яли. Стана превъзходен. Направих го само със сока от лайм /нямах друг/.А в желето за отгоре сложим малко сладко от лимонови кори /правя си го сама/. Благодаря за страхотната рецептата .
    А и да не забравя-Благодаря и от името на мъжа ми !
    Сега отивам да пробвам и содените питки на майка ти !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ренка! Много си мила. Аз мисля, че с лайм ше е още по- хубаво. А за сладкото нямам думи, страхотна идея. Да са ви сладки и содени те питки!

      Изтриване

  46. Здравей, Йоли! Първо искам да изразя възхищението ми към твоя труд, към твойте невероятни творби, рецепти, старание.Просто до сега, съжалявам, но не бях попадала на твоят блог и съм много впечатлена от красотата му. Възхищавам ти се! Реших да потърся рецепта за торта, защото моето момче имаше юбилей и в един блог попаднах на твоите снимки на торти, ех, Боже, просто се влюбих във красивият им вид.Дълго се колебаех коя да избера, но се спрях на Крем тортата,стори ми се голямо предизвикателство, но приятно предизвикателство :) Залових се за работа и стана невероятна, гостите останаха възхитени. А сега приближава рожденият ден на моя милост и се чуда този страхотен лимонов чийз кейк дали бих могла желето да го заменя със сезонните ягоди и как бих могла да го направя, понеже съм от начинаещите имам идеи,но незнам как да го постигна, та се обръщам за малко помощ. Съжалявам за словоизлианието! Страхотна си!

    ОтговорИзтриване
  47. Благодаря ти от сърце,много се радвам на дувите и доверието ти.Да ти кажа,един начинаещ няма да се хване с Крем тортата,а ти си я направила перфектно.Така че,не се подценявай!Никога!

    Разбира се,че можеш да направиш сладкиша с ягоди,ще е прекрасен на вкус.Давай смело,експериментирай.В това се крие разковничето на доброто готварство.Благодаря още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  48. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  49. Мила, Йоли! Ти си моето голямо вдъхновение! С твоят блог готвенето е толкова лесно и приятно! Направих този удивителен сладкиш за абитуриентският празник на моя син и обрах точките.....;) Благодаря ти ,че те има!Благодаря ти , че си такова слънце и че когато те гледам , ми създаваш най-свежото настроение за деня! Прегръщам те! Илиана

    ОтговорИзтриване
  50. Първо да те поздравя с празника,Илианка.Да е живо и здраво момчето ти,да му е много слънчев и безгрижен пътя.Само радост да ти носи! Благодаря ти,че избра този сладкиш за празника му!

    ОтговорИзтриване
  51. Здравей, Йоли! Правила съм някои от твоите неща(тортите "Династия", "Естерхази", плодовата и бърканата торта, новогодишната маслена погача)и се получиха много добре.Сега искам да направя чийзкейк, но заради дъщеря ми не мога да използвам ядки в блата. Трябва да увелича количеството на бисквитите с 200гр, нали? И искам да е с череши или вишни, как се приготвя желето в такъв случай?
    Гергана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Гери! Добре, че ми обърна внимание. Съвсем бях изключила, направо бях забравила, че си ми писала. Признавам си го! Моля те, извини ме. Съвсем неволно е. Дано не ти отговарям късно.

      Имаш варианти за блата, не се притеснявай. Или увеличи с 1/3 или 1/2 бисквитите, или вместо ядки сложи натрошен корнфлийкс, овесени ядки, смес мюсли, сушени плодове. Ще стане много приятно и разнообразно. Аз залагам на корнфлейкс. Хрупкав е и ще стане идеално като се смеси с бисквитите. Но имай предвид, че е лек. С други думи обемът му е голям. Не слагай 200 г, а 1/2 ч.ч.. А на-добре на око. Сама ще усетиш пропорциите. Успех със сладкиша и още веднъж ме извини.

      Изтриване
  52. Здравейте!Обожавам блога ВИ и съм правила доста неща!Сега е ред и на този чийзкейк!Въпроса ми е-има ли значение каква захар използваме?Пудра или кристална?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Много съм щастлива, че ти харесват рецептите ми. Да ви е сладко на всички у дома! Не, няма значение каква е захарта. Не е нужно да е пудра, и кристалната идеално се разтваря в крема. Благодаря ти!

      Изтриване
    2. Много благодаря за бързия отговор!Ще го правя за зет,който е англичанин!Казаха ми,че те обичат лимонов чийзкейк,лимонови торти и...аз веднага потърсих първо тук рецепта!


      Изтриване
  53. Кристина Колева15 август 2014 г. в 8:54

    Здравейте, Йоли! Благодаря Ви за този чудесен блог. Аз съм сравнително начинаеща в тортоправенето, но с точните Ви инструкции постигам невероятни резултати. И трябва да споделя че тортите които съм правила от Вашия блог най-много се харесват на близките ми. Обичам и да комбинирам крем от една торта с блат от друга или пък да добавям по нещо. В случая с този лимонов разкош ми се иска да добавя един шоколадов пласт между блата и белия крем. Но в мен възникнаха съмнения какъв да е той и дали ще издържи тежестта на другите пластове. Първоначално си мислих да сложа някакъв пухкав мус като в Тортата с круши или пък Магнетен, но за да издържат дали трябва да им добавя желатин и колко? Другият вариант за който мисля е да сложа пласт шоколадов ганаш като в Крем тортата (т.к. мусовете още ми изглеждат доста сложни), но там го подпирате със страничен блат и отново не знам дали ще се стегне достатъчно? Моля Ви за мнение и препоръка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Криси. Благодаря ти за топлите думи. Радвам се, че харесваш рецептите ми, а още повече, че ги опитваш.

      Мисля, че няма да имаш никакъв проблем, ако сложиш крем ганаш. Но не като тези, които са в моите торти, а като за бонбони трюфели. С други думи, трябва да ти е повече шоколада за сметка на сметаната. Ако имаш любима рецепта за тези бонбони ползвай нея. След като сипеш ганаша го остави добре да се стегне в хладилника. Чак след това продължи нататък. Само имай предвид, че желираните кремове не се захващат много добре върху друг крем, който не е с желатин. Не, че е фатално, но има вероятност като разрежеш тортата да се отдели желето от ганаша. Но това по-скоро ще стане когато човек вече си хапва от парчето. Благодаря ти още веднъж и успех. Непременно сподели после какво се е получило.

      Изтриване
  54. Здравей Йоли, много харесвам рецептите тук! Искам да попитам, ако имам желание да направя класически чийзкейк- най- простия възможен някак си, коя от рецептите тук е добре да гледам? Понеже вивдам, че има няколко варианта за сладкиша. Желатина дава мн добри резултати, просто не се справям добре,аз лично и затова се чудех, как да подходя. Благодаря! Поздрави, Ивон

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Иве. Благодаря ти за милите думи и за доверието. Радвам се, че ти харесват рецептите ми. Бих ти препоръчала Ягодовия чийзкейк. Много го харесват хората и често го правят. Или с малини и шам фъстък. Но и този е супер. Не се страхувай от желатина. Много е лесно. Просто спазвай пропорциите. 1 пакетче е за 500 мл течност. Няма да се затрудниш изобщо. Специално този сладкиш е от най-лесните. Без печене е , започни с него. Разбира се, можеш да не го праниш лимонов, ако не обичаш. Може да експериментираш със всякакви аромати и плодове. Успех, надявам се да ти хареса.

      Изтриване
  55. Здравей Йоли, много харесвам всичко в твоят сайт! Редовно си "открадвам" или рецепта, или идея. Харесвам лимоновия аромат и реших да пробвам този чийзкейк, но като сварих лимоновия сироп той стана горчив (варих го около 5-7мин.) , преди време пробвах с портокал нещо подобно , но също не се получи. Моля за малко разяснения за да е сполучлив крайния резултат. Благодаря предварително Люси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за милите думи и доверието, Люси. Радвам се,че ти харесват рецептите ми.

      Всичко е само от лимоновата кора, от нищо друго не може да горчи. Има доста горчиви лимони, както и портокали и обрантото. Всъщност горчи само бялата част, която е под кората. По принцип е добре кората да се стърже само повърхностно колкото да се използва етеричното масло в нея. Бялата част наистина може да горчи. Същото се отнася и до портокалите. Следващ път като прариш нещо с лимонова кора направи така. Не слагай цялата кора, а леко остържи само повърхността на плода.

      Благодаря ти отново.

      Изтриване
  56. Здравейте на всички и на теб Йоли!казвам се Мария!Бих искала да ви кажа.че доста неща съм приготвила с помощта на Йоли.като се почне с фурора ми с баницата с праз и гъби.която моя мъж подобри по негови думи с кайма аз имам възможност за няколко вида гъби по някога...невероятна е...трюфелчета бонбони.тортата с карамелените огньове от лешници.събирам от две и правя една.усуканицата ти...минах и през овациите на този чийз.правих го с версии малини.цитрус.праскови...шоколадов...нямам думи.Уникати.Всички да бъдат по- смели и да експерементират .а ти Йоли не спирай да ни радваш.Весели празници на всички...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, мила Мария! Такъв мил коментар си написала! Благодаря ти наистина за цялото това доверие и хубавите думи! Много се радвам, че харесваш рецептите ми и ги изпробваш. Светли Великденски празници ти желая!

      Изтриване
  57. какъв е този вид ядки дето си украсила отстрани кейка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са бадеми на люспи. Продават се така нарязани. Много са фини и красиво стоят по торти и сладкиши. Аз ги харесвам много.

      Изтриване
  58. Здравей, Йоли! Първо бих искала да те поздравя за блога ти, както и за кулинарните книги - страхотни са! В търсене на перфектната рецепта за лимонов чийзкейк попаднах на тази тук и веднага разбрах, че точно това е рецептата, която търся. Но след като приготвих всичко, строго водейки се по рецептата, крайния резултат леко се разминаваше от очакваното, а именно крема не беше достатъчно стегнат. След няколко дни разглеждах книгата "Вкусно с Йоли" и забелязах, че същата рецепта я има и там и всичко е в същите пропорции, с изключение на желатина за крема, който тук е 15 грама, а в книгата е 30 грама. Съветът ми е да редактирате рецептата тук, тъй като сладкиша е страхотен, но 15 грама желатин явно са твърде малко и кремът става недостатъчно стегнат за да успее чийзкейкът да добие очакваная външен вид. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, изключително много се извинявам за грешката. Много често обърквам по нещо и читателите ми помагат, също като теб. Много ти благодаря, че ми обърна внимание. Веднага ще поправя нещата. Въпреки несполуката, много, много ти благодаря за доверието и хубавите думи. Доверието ... надявам се следващият път да го оправдая.

      Изтриване
  59. Здравей, Йоли. В момента правя десерта, но при приготвянето на крема и слагане на желатина на места стана на парцали. Дали ще стегне целия крем или се провали всичко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извини ме за закъснелия отговор. Със сигурност отдавна сте изяли сладкиша. Надявам се да е стегнал добре. Принципно това, че са се получили парцалцета не е причина да не желира добре. Получил се е топлинен шок между студено и топло. Желатинът веднага се е втвърдил и никакво разбиване няма да го оправи. Нека ти кажа как се оправя, ако ти се случи и друг път. Просто е нужно да загрееш леко крема. Може и в микровълнова. Желатинът веднага се отпуска, разбъркваш и сместа става идеално гладка. Благодаря ти за доверието и ме извини още веднъж за късния отговор.

      Изтриване
  60. Вкусно, свежо и лесно! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря сърдечно! Много се радвам, че ти хареса!

      Изтриване
  61. Блеснах с този чийзкейк пред гостите! :))) Лек, летен, ефектен и вкусен. И е лесен и прятен за приготвяне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че се радвам, Цвети! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара!

      Изтриване