вторник, 16 ноември 2010 г.
Крем супа от карфиол
Продукти
1 глава карфиол
1 глава лук
50г масло
100мл сухо бяло вино
200мл прясно мляко
2 кубчета зеленчуков бульон
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
4 с.л.квасена сметана
200г крема сирене с билки
200г нарязана шунка
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят. Поръсете с брашното,натрошете бульончетата и разбъркайте. Налейте виното и малко вода. Оставете малко да поври за да се изпари остротата на алкохола.
* Накъсайте карфиола на розички. Отделете 1 ч.ч.от тях настрани. Сипете карфиола при лука,долейте малко прясно мляко и вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване.
* Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сиренето, останалото мляко, сметаната и индийското орехче. Разбъркайте. Всичко ще се разтопи от горещата супа. Разредете с вода до желаната от вас гъстота и овкусете със сол и черен пипер.
* Върнете супата на котлона и сипете в нея отделените цветчета карфиол и шунката. Варете 5 мин. за да останат парченцата хрупкави. Сервирайте супата подправена с лимонов сок. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Wonderful and delicate!!....Congratulations!!....Abrazotes, Marcela
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли,очарована съм от блога ти и от начина, по който представяш рецептите,ястията, имаш награда в моя блог!
ОтговорИзтриванеПоздрави и :)
Чудна снимка, Йоли!
ОтговорИзтриванеИ супата е хубава, обичам крем супи :) със сирене и шунка :)
И ние обичаме крем супи :)
ОтговорИзтриванеА със вино и сиренце мммм.....
Прегръдки, миличка!
Няма да кажа нищо сега защото вече го знаеш. Няма друго такова Йоли. Благодаря ти! Много, вкусно такова!:)
ОтговорИзтриванеMarcela,Иве,Пепи,Дани,Драго ... сладури такива.Обичам ви.
ОтговорИзтриванеЙоли, прекрасна супа, мила! Много вкусна!!!! Вече я добавих към любимите. Благодаря от сърце!!! Подправката, която се вижда на снимката риган ли е? На такава ми заприлича и сложих и аз плюс малко салвия. Невероята наслада е да си хапнеш тази супа.
ОтговорИзтриванеДа,Светле,царица си! Веднага позна,че е риган. Такава зеленийка мам все още по саксиите и малко мащерка и мента.Другите ... на пролет ще ги сеем отново.Много ми харесва идеята ти за салвията.Харесвам я,но не се бях сетила.И аз ще сложа следващият път.Благодаря ти миличка,отново много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеЙоли, страхотна е супата.
ОтговорИзтриванеНаправих я без вино, сложих меко сирене, а накрая я овкусих със сухи билки- розмарин и босилек.
Невероятно вкусна стана.
Благодаря за рецептата!
http://storage2.album.bg/154/picture_388_f1b70_25932707.
О,ужасно ме е яд.Не мога да отворя снимката,дава ми грешка.Така се радвам,че си я направила.Благодаря,благодаря.Много ми харесва твоята комбинация с подправките.Ще я опитам и аз.
ОтговорИзтриванеЙоли, това е снимката.
ОтговорИзтриванеhttp://storage2.album.bg/154/picture_388_aff53_25932707.jpg
Не е нищо особено тя, но супата е страхотна.
Да ти кажа, че я пробвах и с малко картофи и топчета от кайма. Сервирах я с колелца праз. Много ни хареса и така.
Ще опитаме и от другите ти рецепти за супи.
Продължавай да създаваш все такива вкусни красоти!
БРАВО!.....благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Иво. Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеИ аз искам да я приготвя, но повече обичам броколи отколкото карфиол. Ще пробвам с броколи и ще кажа какво е станало :))
ОтговорИзтриванеДаре,и аз като теб.Много повече обичам броколи.Фини са!непременно опитай с тях.Ще стане чудна чорбица!Благодаря ти мила.
ОтговорИзтриванеМими: Днес направих тази супа и добавих кротони :) Стана жестока! Невероятна рецепта :) На мен лично повече ми харесва от тази с броколите :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че я опита тая чорбичка.И аз я харесвам.Може да е карфиол,т.е. зелево растение,ама става много фина,нали?Да ти е сладко и благодаря много!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеЗа колко порции е тази рецепта?
Здравей Маги. Ще се радвам да опиташ супата, много е хубава. Ами какво да ти кажа ... зависи колко гъста ще я направиш. Ако е наистина гъста има поне 6-8 порции. Ако я разредиш повече ще си стане цяла голяма тенджера. Ще се радвам да посещаваш новият ми сайт www.yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти. Благодаря и да ти е сладка супата!
ИзтриванеСтрахотна е супичката, току що я сготвих! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеАх, как ме подсети за тази супа! Съвсем я бях забравила. Веднага запретвам ръкави! Благодаря тиза доверието, Мариетка. Много се радвам, че ти хареса супата.
Изтриване