четвъртък, 7 юни 2012 г.

Кокосов крем с ягоди



Продукти

500 г ягоди
2 с.л. Амарето
200 г натрошени амарети или ореховки

200 г  неподсладено кокосово мляко
200 г маскарпоне
2 яйца
150 г пудра захар
1 ванилия
10 г желатин на прах  ( 1 пакетче  )






Приготвяне

* Почистете ягодите и нарежете половината от  тях на кубчета. Мариновайте ги с  амарето и ги оставете да престоят  5 минути. Останалите ягоди нарежете на филийки.

* Разбийте жълтъците с половината  захар на водна баня за да се темперират, в  случай, че се притеснявате да ги консумирате сурови. Добавете ги към  маскарпонето, сипете ванилията и разбийте на гладък  крем. Сипете кокосовото мляко и отново разбъркайте.

* Разбийте белтъците на сняг. Постепенно прибавете останалата захар  като продължите да разбивате докато получите плътен  стегнат  крем.

* Към маскарпонето прибавете разбитите белтъци, а накрая и желатина разтворен  на водна баня в  малко вода. Разбъркайте всичко много добре.

* За да подредите крема на дъното на чашите сложете по 1 с.л. от  маринованите ягоди. Спете крем и  покрийте с пласт  от  натрошените амарети. Върху тях подредете ягодови резенчета като ги подпрете по стените на чашата. Напълнете с  крем  догоре и завършете с ягоди. Не съм  уточнила за колко чаши са продуктите, тъй като всеки разполага с различни съдове като вместимост и форма, но от  това количество ще получите поне 8 прекрасни крема. Да ви е сладко!




.

19 коментара:

  1. Фантастично е!
    А ти си прекрасна!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Божествени цветове и несъмнено вкусен десерт!

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, Йоли, невероятен десерт, направо те оставя без дъх! Предчувствам пиршество на вкуса, върховна наслада...страхотни снимки, поздравления!
    Поздрави и пожелания за прекрасен утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. awesome recipe! I love this combination! Kisses

    ОтговорИзтриване
  5. Убедена съм, че вкусно, но пък колко красиво си го поднесла само! Истинска наслада за сетивата, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасни кремчета! Много красиви! И колко ще отиват на някой летен коктейл.
    Внимание! Открила съм сезона на мохитото!

    ОтговорИзтриване
  7. Ели,веднага разменям кремчето за едно твое Мохитце.... по-гъстичко, ако може!

    ОтговорИзтриване
  8. Очите ми останаха по тези кремчета-невероятно красиви снимки!За вкуса и аз като Ева нямам съмнения изобщо,той струи на талази!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Дали ще може да се замени кокосово мляко с обикновено?
    PS Блогът ти е просто съвършен Yoli!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти мила.Разбира се,че можеш!Нали знаеш кое ми е най-любимо? Че няма нищо задължително в готвенето и колкото повече го променяш според вкуса си,толкова по-хубаво ще стане.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли как става това темпериране на яйцата?

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей.Много хора се притесняват да ядат сурови яйца.Лично аз нямам такъв проблем,но наистина всеки си има мнение по този въпрос.Тъй като крема е със сурови яйца,написала съм за тези,които се притесняват да разбията първо жълтъците с половината захар на водна баня.Като се бърка непрестанно жълтъците се превръщат в сготвен грем.Бъркането е важно,както и водната баня,защото иначе ще получим бъркани яйца.Така яйцата минават през топлинна обработка,все едно си ги сваряваш.Това имам предвид,нищо повече.Ще се радвам,ако опиташ крема.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  13. Йоли, мила, моля те кажи ми мога ли и белтъците да темперирам по същия начин или не? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  14. Може, мила. Разбиваш ги на сняг и постепенно прибавяшгорещ захарен сироп.

    ОтговорИзтриване
  15. Това кремче не го намирам в книгата, аз ли не го виждам или не е публикувано?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, в коя книга? Мсля, че е публикувано в първата, ама знам ли? Не помня, честно да ти кажа.

      Изтриване