понеделник, 17 декември 2012 г.

Бисквити със сушени кайсии и джинджифил




Продукти за около 60 бисквити

120 г натурален шоколад
100 г млечен шоколад
100 г сушени кайсии
350 г брашно
1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил или 1 ч.л. сух
1 равна ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 прахчета ванилия
100 г меко масло
150 г захар
3 ч.л. течен мед
1 яйце






Глазура

100 г пудра захар
2 с.л. лимонов сок
кристална захар за поръсване






Приготвяне

* Разбийте с миксер маслото и захарта на крем. Добавете яйцето и течния мед  и разбъркайте.

* В купа смесете всички сухи съставки.

* Нарежете на ситно двата вида шоколад и кайсиите. Заедно с джинджифила ги сипете при сухите съставки и разбъркайте.

* Сипете сухата смес при маслената и с ръце направете трохи. Омесете тесто и ако е нужно прибавете 1 - 2 с.л. студена вода или прясно мляко.

* Разточете тестото на тънка кора с дебелина около 3 мм. Нарежете го на квадрати 5/5 см, а след това срежете всеки квадрат на две части по диагонал за да получите триъгълници.

* Подредете бисквитите в тава покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 10 минути.

* Извадете ги върху решетка и ги оставете да се охладят.

* За глазурата разбъркайте добре пудрата захар и лимоновия сок. Сипете сместа в хартиена фурийка и гарнирайте сладките по края и в средата. Докато гладурата е още лепкава поръсете с кристална захар за заскрежен ефект. Оставете сладките да изсъхнат добре и ги приберете в кутия. Да ви е сладко!








.

15 коментара:

  1. Поздравления-заслужено сте 10 000 ия който публикува своите шедьоври в блоговодител .Авашето последно изпълнение е уникално.АЛЕКС В.ТЪРНОВО

    ОтговорИзтриване
  2. направо усетих колко са вкусни по снимките. Страхотна идея, Йоли.

    ОтговорИзтриване
  3. страхотна идея, Йоли. Особено за любители на сушени плодове като мен:)

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятни сладки, направени от най-сладката вълшебница на Коледа! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви приятели. Наистина са хубави тези бисквитки.Опитайте ги,ще се радвам.

    ОтговорИзтриване
  6. Йолиии,Здавей мила !!! Отново си сътворила чудеса ! Искам да те попитам има ли разлика в консистенцията на посочената глазура и тази с белтък,защото имам едни коледни меденки,които чакат за декорация и се чудя как ще е по-добре ,пък и се притеснявам как точно се работи,защото засъхвала мн бързо :)

    ОтговорИзтриване
  7. Мерси Красинка.Много си мила.Бялата ледена глазура,така се нарича тази,е леко разливаща се.Можеш да я сгъстиш с още захар и да стане по-гъста,но не е така фина като белтъка.Белгъка ти дава възможност да рисуваш па-ювелирна върху сладките.А пък ледената глазура стои по-небрежно и дори по-елегантно като леко се разлее,тя затова се казва така.Разбъркай от нея 2 с.л.захар с няколко капка някаква течност и пробвай.Тя поне става за секунди.Успех и благодаря отново.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за бързото отреагиране :))) но съм се навила да се пробвам с кралската,та да видим какво ще се получи,защото ще ми е за първи път :) От прекрасните ти рецепри вече и две приятелки се възползваха,както всички и те са възхитени от резултатите :) Благодаря ти :) Весела Коледа !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Мила Йоли, включвам се под тази рецепта само, за да ти благодаря за прекрасните неща, които твориш и уникалните ти предложения. Правила съм много от твоите неща - и трюфелите, и лесния кроасан /страхотен, страхотен/, и основни ястия, и торта с дулсе де лече и още, и още ... Няма нещо, което да не се е получило и нещо, с което да съм се изложила. Когато и да ми потрябва нещо красиво, изискано и вкусно, идвам при теб. Благодаря ти, че е има, да си жива и здрава и много Коледно настроение и късмет ти желая.
    Снежана

    ОтговорИзтриване
  10. Joli, strahotni sa! snimkite sa udovolstvie za gledane. veseli praznizi

    Maria

    ОтговорИзтриване
  11. Много,много ви благодаря.Бисквитите са хубави,опитайте ги.Да ви е сладко на вички!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей, Йоли! Всичките ти рецепти са възхитителни! Тези сладки ги направих покрай Коледните празници и станаха страхотни! Много ти благодаря за рецептата! Следващите дни ще ги правя отново, само малко по-"валентичести", защото приятеля ми ги хареса страшно много и всеки път като стане въпрос за тях му светват очичките! :))))

    ОтговорИзтриване
  13. Супер много ти благодаря.И аз ги харесвам тези бисквитки.Да ви е сладко и на двамата!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравей Йоли,харесах тази рецепта ,но искам да изрежа сладките с формички и да ги покрия с айсинг.Не мога да преценя дали това би било успешно?
    Би ли ми помогнала със съвет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се Веси, давай смело. Просто хубаво притискай формичките, защото в тестото има парченца плодове. Имам предвид да се срежат добре за да ти се получат правилни форми. Ще стане идеално. Благодаря ти.

      Изтриване