Второто ястие се казва Мешник и се приготвя от абсолютно същото тесто, с което се прави Пляска. Странно е как на пръв поглед едно и също нещо може да се окаже толкова различно на вкус. Лично аз не мога да преценя кое ми харесва повече, толкова са различни двете ястия. Тук плънката е от задушено зеле. Опитайте.
Продукти за 1 мешник
2 ч.ч. брашно
1,5 ч.ч. вода
2 яйца
сол на вкус
2 с.л. масло
1/2 малка зелка
2 - 3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* С бъркалка разбийте заедно яйцата, водата и брашното. Посолете.
* Нарежете зелето и го задушете до омекване в олиото. Овкусете със сол и черен пипиер.
* Изсипете задушеното зеле в тестото и разбъркайте.
* Загрейте фурната на 200*. Сложете маслото в тава, поставете я във фурната и изчакайте докато се стопи и зачерви.
* Излейте тестото върху маслото и изпечете мешника за около 25 - 30 минути до зачервяване. Сервирайте го нарязан на парчета с резен сирене. Вкусен е както топъл, така и студен. Да ви е сладко!
.
Йоли, с удоволствие ще опитам и двете ястия. Да живее простичкото и вкусното, да живеят традициите ни. :) Чудесно си ги поднесла!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Още една непозната и нова рецепта за мен!
ОтговорИзтриванеВярвам че е вкусно, защото само докато четях и запреглъщах, Йоли! :)))
Хубава, уютна вечер от мен!
Прегръдки!
Гери,Ирма,благодаря ви момичета.Наистина ще се радвам да опитате и после да ми кажете дали ви е харесало.Манджичките са много простички и лесни,но пък вкусни.
ОтговорИзтриванемноооооого обичам зеле, непременно ще го пробвам като започна с един мешник. Сигурна съм, че ще ми хареса. Страшна си, Йоли :)
ОтговорИзтриванеИ на нас много ни харесва,Гале.Ще се радвам да опиташ.Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеНаправих си го, на мен лично, много ми хареса. Галя Давидова
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Гале,наистина се радвам,защото е простичка гозба,няма кай знае какво в нея.Да ти е сладко.
ОтговорИзтриванеА дали да не пробвам с кисело зеле?
ОтговорИзтриванеАма разбира се!Ще е чудно с кисело зеле!Само хубаво си задуши или изпържи зелето преди това за да не е твърдо.Благодаря ти,ще се радвам да пробваш.
ОтговорИзтриване