вторник, 8 октомври 2013 г.

Тера Мадре Беласица - Мешник







Второто ястие се казва Мешник и се приготвя от абсолютно същото тесто, с което се прави Пляска. Странно е как на пръв поглед едно и също нещо може да се окаже толкова различно на вкус. Лично аз не мога да преценя кое ми харесва повече, толкова са различни двете ястия. Тук плънката е от задушено зеле. Опитайте.



Продукти за 1 мешник

2 ч.ч. брашно
1,5 ч.ч. вода
2 яйца
сол на вкус
2 с.л. масло

1/2 малка зелка
2 - 3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне

* С бъркалка разбийте заедно яйцата, водата и брашното. Посолете.

* Нарежете зелето и го задушете до омекване в олиото. Овкусете със сол и черен пипиер.

* Изсипете задушеното зеле в тестото и разбъркайте.

* Загрейте фурната на 200*. Сложете маслото в тава, поставете я във фурната и изчакайте докато се стопи и зачерви.

* Излейте тестото върху маслото и изпечете мешника за около 25 - 30 минути до зачервяване. Сервирайте го нарязан на парчета с резен сирене. Вкусен  е както топъл, така и студен. Да ви е сладко!






.

9 коментара:

  1. Йоли, с удоволствие ще опитам и двете ястия. Да живее простичкото и вкусното, да живеят традициите ни. :) Чудесно си ги поднесла!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Още една непозната и нова рецепта за мен!
    Вярвам че е вкусно, защото само докато четях и запреглъщах, Йоли! :)))
    Хубава, уютна вечер от мен!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери,Ирма,благодаря ви момичета.Наистина ще се радвам да опитате и после да ми кажете дали ви е харесало.Манджичките са много простички и лесни,но пък вкусни.

    ОтговорИзтриване
  4. мноооооого обичам зеле, непременно ще го пробвам като започна с един мешник. Сигурна съм, че ще ми хареса. Страшна си, Йоли :)

    ОтговорИзтриване
  5. И на нас много ни харесва,Гале.Ще се радвам да опиташ.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  6. Направих си го, на мен лично, много ми хареса. Галя Давидова

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти Гале,наистина се радвам,защото е простичка гозба,няма кай знае какво в нея.Да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  8. А дали да не пробвам с кисело зеле?

    ОтговорИзтриване
  9. Ама разбира се!Ще е чудно с кисело зеле!Само хубаво си задуши или изпържи зелето преди това за да не е твърдо.Благодаря ти,ще се радвам да пробваш.

    ОтговорИзтриване