Продукти за тестото
350 г брашно
100 г смлени орехи
180 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
Пълнеж
100 г синьо сирене
Приготвяне
* Смесете брашното, орехите и солта.
* Разтворете маята във водата и сипете захарта. Към тях на малки части прибавете брашното с орехите, както и олиото. Омесете меко тесто и го оставете да втаса.
* Разточете тестото на две кори. В средата на всяка сложете по 50 г натрошено сирене и завийте на руло.
* Поставете хлебчетата в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете да втасат отново за 10 - 15 минути. Загрейте фурната на 200*. Намажете хлебчетата с малко вода за по-хрупкава коричка, леко ги прережете на няколко места по диагонал и ги изпечете за около 20 - 25 минути.
* Може да направите един цял хляб, както и да замените сиренето с бяло или друго, което харесвате.
* Сервирайте ореховите хлебчета с мед, плодове и ядки. Да ви е сладко!
.
Бързам да се наредя първа на опашката, за да успея поне парченце да си взема от тази благинка. Че като знам колко желаещи ще има... ;)
ОтговорИзтриванеЙоли, чудесно предложение! Ама твоите хлебчета винаги са такива - хубави, вкусни, уханни!
Сърдечни поздрави и много усмихната прегръдка от мен! :)
Ммммм, какво хлебче!!! И какво по-прекрасно и вдъхновяващо начало на завръщането у дома, от това да се оближа пред зуумнатото ти хлебче! Направо утре и аз запретвам ръкави, Йоли! Само слънце да има... Дано, че май друго предвиждат. Прегръдка от мен :)
ОтговорИзтриванеЙоли, толкова ароматна комбинация!
ОтговорИзтриванеИ много апетитни снимки!
Прегръдка!
Страхотно е като теб
ОтговорИзтриванеЗалепнах към екрана, Йоли,
ОтговорИзтриванечудесно предложение - много вкусно и ароматно като идея,
а снимките невероятни...
Голяма прегръдка за теб:)
Йоли, рецептата звучи много обещаващо вкусна! Комбинацията определено ме предизвиква и в най-скоро време ще изпробвам. До скоро!
ОтговорИзтриванеУсещам, че това ще се превърне в любима моя рецепта. Обожавам орехи и синьо сирене....Прекрасна както винаги, Йоли.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много.Обичам тази комбинация,защо да не я пробвам и на хляб?И ето на,стана си рецепта.Опитайте,надявам се да ви хареса.
ОтговорИзтриванеПреливаш от прекрасни идеи,скъпа!
ОтговорИзтриванеРадвам се много,че вдъхновението ти е все така силно и дано е един мощен лек за теб!Хлебчетата са невероятно идейни с тези смлени орехи и попадат светкавично в графата за правене,благодаря!Прегръдка от мен!
Благодаря ти Роси.Радвам се,че ти допадна хляба.
ОтговорИзтриванеI love this bread and I think I will make it with brie cheese(I love brie cheese and is much milder ) Thank you so much for this recipe.
ОтговорИзтриванеЕееее, може ли така?! Точно съм се излегнала на канапенцето с чаша винце в ръка и самодоволствам, че съм приключила с работите за деня и насреща ми тази страхотия и вкусотия! А имам и орехи, и синьо сирене. Оххххх, няма как, ще се става и ще се меси М-О-М-Е-Н-Т-А-Л-Н-О. Благодаря за вкусната идея! Милена
ОтговорИзтриванеНаздраве Миленка!И аз ще си сипя!
ОтговорИзтриванеMy dear friend, I made them...my husband and I love them, because we love blue cheese but our friends did not enjoy them as much as we did. Thank you so much and you can take a look on my blog to see how I made them
ОтговорИзтриванеhttp://pomoravka1.blogspot.ca/2013/11/orasaste-koktel-kiflice-sa-plavim-sirom.html
Както винаги си направила нещо разкошно, Зори.Страхотни орехови кифлички!Благодаря ти от сърце.
ОтговорИзтриванеНевероятна и много вкусна комбинация! Прегръдки, мила Йоли!
ОтговорИзтриванеКато кифлички със сирене са станали тези хлебчета Йоли! Много се радвам на идеята ти :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че ще са страхотни на вкус!
Благодаря ви много,наистина е хубаво хлебчето.Ще се радвам да го опитате и вие.
ОтговорИзтриванеКали,има само един начин да разбереш - опитай.Нямам представа какво ще стане.Само мога да ти кажа да не месиш дълго тестото,погледни рецептата ми за Ирландски соден хляб.Така го направи,но с орехи.Само да знаеш,че ще стане коренно различно на вкус от хляб с мая.не се страхувай от нея,не се отказвай да опитваш.Няма нищо страшно,не позволявай да те обземе мисълта,че не можеш да се справиш с маята.Всеки може,повярвай ми.Ти ми имаш доверие,Кали,повярвай ми и сега.
ОтговорИзтриванеЙоли, сърдечно благодаря за вкусната рецепта. Оформих тестото като за малки кифлички. Много ни харесаха. Имат великолепен вкус.
ОтговорИзтриванеС пожелание за спорна и щастлива, здрава и мъдра нова 2014 година!
Сладката ми вещица тя!Благодаря ти мила!Да ви са сладки кифличките!
ОтговорИзтриване