вторник, 26 ноември 2013 г.

Кекс с песто и козе сирене







Продукти

180 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
50 мл олио
3 с.л. песто Дженовезе
100 г едро нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
150 г прясно козе сирене








Приготвяне

* Пресейте брашното с бакпулвера.

* С бъркалка разбийте яйцата и олиото. Добавете пестото и орехите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сипере брашното с бакпулвера и разбъркайте.

* Постелете дъното и стените на продълговата форма за кекс с голямо парче хартия за печене. Сипете половината тесто и наредете върху него половината сирене, нарязано на малки бучки. Покрийте с другата половина тесто и отгоре набодете останалото сирене.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете кекса за около 25 - 30 минути. Да ви е сладко!

* Може да замените сиренето с друго, което обичате, както и да ползвате зряло сирене. Умишлено избрах прясно за да може да се стопи в кекса и да даде вкус на цялото тесто. Същото се отнася до орехите и пестото. Комбинирайте продуктите изцяло спрямо вашия вкус. Кексът не е голям, но затова пък  е много вкусен. Подходящ  е както за закуска, така и за предястие. Може леко да препечете филийки от него и да ги поднесете със салата или към някакъв дип. Не забравяйте червеното вино. Наздраве!







.

23 коментара:

  1. Страшно кексче!!! И като визия, и като вкус!!! А откъде знам за вкуса?! Не признавам, дори под заплаха за "гощаване" със стадо охлюви :) :) Много ти беше хубаво поредното творение, Йоли, многоооо!!!! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Нося си червеното вино :)
    Фантастично е, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен е и много сочно изглежда! А най ми харесва, че не е голям. Обикновено като видя 300 гр. брашно и ме заболява глава!
    Прегръдка, Йоли и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  4. Само ще си мечтая, няма да говоря... :)

    ОтговорИзтриване
  5. Скъпа Йоли,при толкова чудесни и апетитни рецепти,вече чакам втора книга.Не минава празник ,пък и не малка част от делниците ,в които да не присъстваш на нашата трапеза с някоя от рецептите си.Благодаря за интересните и вкусни неща,които ни предлагаш.Весели предстоящи празници!

    ОтговорИзтриване
  6. А аз пък си нося цяла торба с мечти, които сбъдвам малко по малко. :)
    И ето с какво се овкусяват те - с такива чудни предложения, Йоли! :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесен е, Йоли,
    страхотно съчетание на продукти, вкус и визия - определено ми харесва!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Олеее,както обичам Дженовезе гледай какво ще хапваме през уикенда,но може би на мъфинки,супер идея,мила,благодаря ти!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Ох ... убедена съм че е много, много вкусно :)
    Направо ми възбуди желание за апетит Йоли :)
    Но като успокоение за сега ще пия само една чаша водичка и ще се насладя на вкусната гледка!

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, прекрасен и точно по вкуса ми! Само да попитам, понеже нямам такава форма в какво друго мога да го изпека?

    ОтговорИзтриване
  11. Много ви благодаря.Наистина стана чуден кекс,даже незнам дали така да го нарека.Последните парчета наистина си ги препекох с малко кашкавал.Стана страхотно.Много е посходящ,нарязан на тъничко и сервиран като канапе за всякакви дипове.Опитайте.

    Няма никакво значение формата.Дали ще е кръгла,крадратна,правоъгълна ...не пречи на вкуса.Не е голям кекса,няма нужда от голяма тава.Ако ти е голяма ще сатне по-тънък и обратното.Въпрос на преценка е,наистина няма значение.А можеш да направиш и малки кексчета,персонални.Благодаря много още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  12. Както винаги много идейно и вкусно красавице! Целувам те и си взимам едно парче с винцето :)

    ОтговорИзтриване
  13. Разкошно творение като всичко приготвено от Вас.С удоволствие следя всичко приготвено от Йоли.

    Искам да науча с какъв наш продукт мога да заменя мътеницата?

    ОтговорИзтриване
  14. Много, много ти благодаря! Толкова е приятно да чуеш две топли думички.

    Мътеницата спокойно си я замени с айрян. Той се доближава най-много.Че и по-вкусно става с него.Поне аз така правя,изобщо не се занимавай с тази мътеница.Не е наш продукт, а и не ни трябва след като си имаме такова хубаво кисело мляко.

    ОтговорИзтриване
  15. Скъпа,Йоли, кекса е приготвен и преполовен! Резултатът е наистина чудесен, само дето аз реших, че пестото е доста солено, не добавих сол и сгреших. После обаче поръсих щедро с шарена сол и готово:) благодаря ти за пореден път за разкишотиите, които ни споделяш. Прегрътки:)

    ОтговорИзтриване
  16. Е,Ани,ама наистина ли го направи?Много се радвам,че опита кекса.Да ви е сладко на всички у дома.Благодаря ти миличка.

    ОтговорИзтриване
  17. Здравейте, приготвих тестото според указанията, но то става много гъсто и изобщо не е възможно да бъде "изсипано" във формата за печене. Всички продукти са измерени на кухненска везна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ина. Честно да ти кажа, незнам защо така е станало. Чудя се дали не съм забравила да напиша в рецептата още нещо ... Какво се получи като краен резултат селд като го изпече? Мога да направя само едно: ще приготвя кекса отново и ще ти пиша какво се е получило. Много отдавна съм го правила и наистина не си спомням какво тесто се получава като консистенция. Благодаря ти, чце опита. Надявам се на вкус да ви е харесал.

      Изтриване
    2. Здравейте, да, получи се и е много вкусно. Преписан в моят тефтер с рецепти, благодаря. Добавих 3 супени лъжици кисело мляко, за да се втечни малко, защото не можеше да се разстели върху хартията за печене. :)

      Изтриване
    3. Ох, отдъхнах си, Ина. Много се радвам. Надявам се, че и с лешниковата торта се е получило добре на вкус. Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване
  18. Оооо, феноменален! Приготвих го и стана супер пухкав и вкусен! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  19. Майстора си е майстор! Браво! Не е лесно точно този кекс да стане пухкав. И на мен не ми се получава понякога. Много, много ме зарадва! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване