Печени бухти
Продукти
500 г бяло брашно
7 г суха мая
80 г захар
240 мл хладко прясно мляко
ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора
щипка сол
2 яйца
120 г стопено масло
1 - 2 с.л. брашно за доизмесване
400 г конфитюр по избор
пудра захар за поръсване
Приготвяне
* Разбъркайте брашното с маята и захарта. Разделете брашното на две части.Направете кладенче в едната част брашно и сипете вътре млякото, ванилията, солта, цитрусовата кора, яйцата и почти цялото масло. Разбъркайте всичко с миксер като ползвате спираловидните бъркалки за тежко тесто. Омесете меко тесто като прибавите и останалото брашно. Ако тестото е лепкаво добавете още малко брашно.
* Сложете тестото в голяма купа и го оставете да удвои обема си за около час.
* От втасалото тесто оформете руло и го нарежете на 12 парчета. Разтеглете всяко парче на питка, сложете в центъра по 1 с.л. конфитюр и добре загънете тестото като бохча.
* Намажете с масло кръгла кексова или тортена форма с дупка в средата. Подредете бухтите плътно една до друга като преди това ги намажете с останалото стопено масло.
* Оставете бухтите да втасат за още 30 минути и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 30 - 35 минути. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!
.
Мале какво е пухесто и апетитно :)
ОтговорИзтриванеМного ми допадна този начин на правене на бухтички Йоли ... то направо си е станало като козуначен кекс с конфитюр, отчупваш си и вътре изненада :)... мммм...
Ще ги пробвам!
Изглеждат невероятни. Утре мисля да ги приготвя за закуска. Обмислям плънка от течен шоколад и рикота! Голяма прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеЕх, че хубавооо! Йоли, май няма да му мисля много и в най-скоро време ще го изпробвам! Страхотно изглежда!
ОтговорИзтриванеЙоли,златни ти ръце,винаги съм възхитена от това което майсториш, ако заменя сладкото сас сирене, ще заприличат ли на "Витошки"? Иначе изглеждат изкушителни!
ОтговорИзтриванеИзглеждат прекрасно и съм сигурна, че са не по-малко вкусни от пържените. :) А снимките ти, Йоли... Ех, какъв апетит отварят само...
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче. :)
Изглеждат прекрасно ! А откуде идва това име "бухти" ?
ОтговорИзтриванеМного ми допадат тези бухти! Пухкави, с плънка и е чудесно, че не са пържени!
ОтговорИзтриванеХубав ден, Йоли!
Чудесни са, Йоли!
ОтговорИзтриванеИ както са се застояли едни бурканчета със сладко....
Прегръдка!
И аз като Дани ще използвам по този начин бурканчетата със сладко.Прекрасна идея-благодаря ти,Йоли за толкова вкусните бухти!
ОтговорИзтриванеОх, мила приятелко, пак ще се готви. Направо ми изтекоха очите. Още утре ще ги изпробвам :)
ОтговорИзтриванеВълшебница си голяма, Йоли! Перфектни са - пухкави, ароматни, сладки! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно Йоли!
ОтговорИзтриванестрахотия :)
ОтговорИзтриванеНевероятни,пухкавелки и най важното ,че не са пържени!
ОтговорИзтриванеВместо пържено, печено, тази технология много я обичам! :) А при теб бухтите са се превърнали в една нежна пухкава пита! Аз пък точно се питах вчера дали толумбичките биха се получили и печени, че ми попадна бабина рецепта...
ОтговорИзтриванеУсмивка и приятен уикенд от мен :)
Страхотни пухчета са, Йоли! :) На мен ми приличат много на Данубио, което понякога правя със сладка плънка. Ех, как ме изкушаваш само! Ах, ах...! :)
ОтговорИзтриванеПриятен, зареждащ уикенд ти желая, мила! Прегръщам те!
Ох, да имах едно парченце от това вкусно изкушение сега... Скоро ще ги пробвам. :) Благодаря ти, Йоли! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеВълшебни... чудесна идея, Йоли,
ОтговорИзтриванестрахотно предложение и неустоимо изкушение.
Сърдечни поздрави, прегръдка за теб и хубави почивни дни!
Йоли, наистина не се стърпях и още днес ги направих. Току що ги опитахме топли топли със съпруга ми и още не сме спрели да ахкаме и охкаме от наслада! Нямам думи, с които да изразя възхищението си. Повярвай ми, наистина не съм опитвала скоро толкова уникално вкусно нещо! Мекички, пухкави, сладки, истинско вълшебство! В най-скоро време ще ги кача и в моя блог, за да видят и приятелите ми какви невероятни вкусотийки твориш!
ОтговорИзтриванеГоляма прегръдка от мен!
Йоли, станаха чудесни със сладко от бели череши!
ОтговорИзтриванеИ са като козуначни кифлички :)
Благодаря ти!
Браво ,великата Йоли пак сама е измислила рецепта.
ОтговорИзтриванеhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg5416.html#msg5416
Благодаря еи много, радвам се, че така ви хареса рецептата за тези бухти. Много от вас даже вече я направиха, супер! Незнам доколко са чешки бухти като рецепта, аз ги знам от една дебела немска книга. Сега се сешам, че преди много години писах една подобна рецепта. Може да я намерите при тестените рецепти. Казва се Ябълкови понички. И тя е чудна, опитайте я, ако ви допадне. Благодаря ви отново.
ОтговорИзтриванеЙоли, вчера ги приготвих - невероятно вкусни, пухкави, с козуначен вкус у аромат. Аз ги направих с кайсиев конфитюр. По комшийска линия се облажиха и приятелите в блока - всички наистина много, много ги харесаха и питаха за рецептата.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, благодаря ти! Наистина си е един лесен и бърз немски козунак. А и за закуска е супер. Да ти е сладко, че и на съседите даже!
ОтговорИзтриванеИзкусително! Това тесто дали ще стане добре, ако се направи на кифлички? Светла
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за страхотна рецепта, Поздравявам полския Malgosia
ОтговорИзтриванеhttp://akacjowyblog.blogspot.com/2014/03/drozdzowe-buchty-z-powidami-wegierkowymi.html
Malgosia,благодаря ти от сърце!Изключително приятно ме изненада.Страхотни бухти си направила. И снимките са фантастични!
ОтговорИзтриванеСветле,разбира се,както искаш ги оформи.Много хора вече ги направиха именно като кифлички.Ще се радвам,ако ги опиташ,благодаря ти!
Ето ги и моите страхотни ,страхотни!!!!
ОтговорИзтриванеhttp://zi4e57.blogspot.com/2014/03/blog-post_22.html
Ех,че са пухкавелки,Здравче! Благодаря ти много мила.Много ме зарадва!
ОтговорИзтриванеЙоли, поздравления бухтите са страхотни! Всички в къщи си облизахме пръстите. Заради момченцето ми някой ги направих с парченца шоколад - мога да кажа, че също станаха много вкусни. Ти ни вдъхновяваш, бъди все така чаровна и позитивна!Антония
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Тони.Много се радвам,че са ви харесали бухтите.Да ви е сладко на всички у дома, най-вече на малкия.
ОтговорИзтриване!!!!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря !!!!!!
ИзтриванеBuhtite sa stra6no vkusni ioli haresvam receptite ti <3
ОтговорИзтриванеСупер ме зарадва, Инка! Благодаря и да са ви сладки бухтите!
ИзтриванеЗа кой ли път посягам към Ваша рецепта и за кой ли път резултата е страхотен. И в унисон с вчерашния празник - Вие сте един от днешните будители. Благодаря! Теодора
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря, Теди! Това е толкова мило! Много се радвам, че ти харесаха тези бухти. Да са ви сладки на всички у дома и приятни почивни дни.
ИзтриванеZdraveite! Strahotno izglejdat buhtite i mnogo bih iskala da opitam da naprqva, no problema e che sum v chujbina i pone zasega ne sum uspqla da otkriq suha maq. Moga li da gi prigotvq s obiknovena i kakvo kolichestvo shte mi bude neobhodimo v takuv sluchai. Blagodarq!
ОтговорИзтриванеИзвини ме зе закъснелия отговор, Краси, но нямх тези дни компютър на разположение. Разбира се, че можеш да ги направиш със свежа мая. Даже още по-добре. Обикновено 1 кубче от 40 г е за 1 кг брашно. Надявам се да ти харесат, благодаря ти.
ИзтриванеВече ги изпробвахме. Много са вкусни. Ухаят страхотно. Напоследък търся рецепти без пържене и това ми допадна! Благодаря
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, много се радвам, че ви харесаха. Това са много популярни печени бухти в Германия и Австрия. Много приличат на вкус на нашето козуначено тесто. И аз ги харесвам много. Да са ви сладки!
ИзтриванеНевероятни бухти! Това е втората рецепта от твоя блог, която пробвам. Някой пробвал ли е да ги направи с друга плънка? Аз не обичам сладко и шоколад. Стават ли с локум? Или може би с някакъв крем? Моля за идеи...
ОтговорИзтриванеИ още веднъж благодаря за рецептите.
Поздрави
Десислава
Много ти благодаря, Деси! Радвам се, че ти харесаха бухтите. Разбира се, че можеш да ги напълниш с всичко! С всичко, което обичаш. Няма задължителни неща в рецептите, нали знаеш? С локум ще е просто супер! И аз много го обичам. С крем също. Така че, давай смело! Благодаря ти още веднъж!
Изтриване