петък, 14 март 2014 г.

Печени бухти





Печени бухти

Продукти

500 г бяло брашно
7 г суха мая
80 г захар
240 мл хладко прясно мляко
ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова или портокалова кора
щипка сол
2 яйца
120 г стопено масло
1 - 2 с.л. брашно за доизмесване
400 г конфитюр по избор
пудра захар за поръсване






 Приготвяне

* Разбъркайте брашното с маята и захарта. Разделете брашното на две части.Направете кладенче в едната част брашно и сипете вътре млякото, ванилията, солта, цитрусовата кора, яйцата и почти цялото масло. Разбъркайте всичко с миксер като ползвате спираловидните бъркалки за тежко тесто. Омесете меко тесто като прибавите и останалото брашно. Ако тестото е лепкаво добавете още малко брашно.

* Сложете тестото в голяма купа и го оставете да удвои обема си за около час.

* От втасалото тесто оформете руло и го нарежете на 12 парчета. Разтеглете всяко парче на питка, сложете в центъра по 1 с.л. конфитюр  и добре загънете тестото като бохча.

* Намажете с масло кръгла кексова или тортена форма с дупка в средата. Подредете бухтите плътно една до друга като преди това ги намажете с останалото стопено масло.

* Оставете бухтите да втасат за още 30 минути и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180* за около 30 - 35 минути. Сервирайте ги топли, поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!











.

43 коментара:

  1. Мале какво е пухесто и апетитно :)
    Много ми допадна този начин на правене на бухтички Йоли ... то направо си е станало като козуначен кекс с конфитюр, отчупваш си и вътре изненада :)... мммм...
    Ще ги пробвам!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат невероятни. Утре мисля да ги приготвя за закуска. Обмислям плънка от течен шоколад и рикота! Голяма прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че хубавооо! Йоли, май няма да му мисля много и в най-скоро време ще го изпробвам! Страхотно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли,златни ти ръце,винаги съм възхитена от това което майсториш, ако заменя сладкото сас сирене, ще заприличат ли на "Витошки"? Иначе изглеждат изкушителни!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат прекрасно и съм сигурна, че са не по-малко вкусни от пържените. :) А снимките ти, Йоли... Ех, какъв апетит отварят само...
    Прегръдки, другарче. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат прекрасно ! А откуде идва това име "бухти" ?

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми допадат тези бухти! Пухкави, с плънка и е чудесно, че не са пържени!
    Хубав ден, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни са, Йоли!
    И както са се застояли едни бурканчета със сладко....
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз като Дани ще използвам по този начин бурканчетата със сладко.Прекрасна идея-благодаря ти,Йоли за толкова вкусните бухти!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, мила приятелко, пак ще се готви. Направо ми изтекоха очите. Още утре ще ги изпробвам :)

    ОтговорИзтриване
  11. Вълшебница си голяма, Йоли! Перфектни са - пухкави, ароматни, сладки! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Невероятни,пухкавелки и най важното ,че не са пържени!

    ОтговорИзтриване
  13. Вместо пържено, печено, тази технология много я обичам! :) А при теб бухтите са се превърнали в една нежна пухкава пита! Аз пък точно се питах вчера дали толумбичките биха се получили и печени, че ми попадна бабина рецепта...
    Усмивка и приятен уикенд от мен :)

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотни пухчета са, Йоли! :) На мен ми приличат много на Данубио, което понякога правя със сладка плънка. Ех, как ме изкушаваш само! Ах, ах...! :)
    Приятен, зареждащ уикенд ти желая, мила! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  15. Ох, да имах едно парченце от това вкусно изкушение сега... Скоро ще ги пробвам. :) Благодаря ти, Йоли! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  16. Вълшебни... чудесна идея, Йоли,
    страхотно предложение и неустоимо изкушение.
    Сърдечни поздрави, прегръдка за теб и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  17. Йоли, наистина не се стърпях и още днес ги направих. Току що ги опитахме топли топли със съпруга ми и още не сме спрели да ахкаме и охкаме от наслада! Нямам думи, с които да изразя възхищението си. Повярвай ми, наистина не съм опитвала скоро толкова уникално вкусно нещо! Мекички, пухкави, сладки, истинско вълшебство! В най-скоро време ще ги кача и в моя блог, за да видят и приятелите ми какви невероятни вкусотийки твориш!
    Голяма прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  18. Йоли, станаха чудесни със сладко от бели череши!
    И са като козуначни кифлички :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  19. Браво ,великата Йоли пак сама е измислила рецепта.

    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg5416.html#msg5416

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря еи много, радвам се, че така ви хареса рецептата за тези бухти. Много от вас даже вече я направиха, супер! Незнам доколко са чешки бухти като рецепта, аз ги знам от една дебела немска книга. Сега се сешам, че преди много години писах една подобна рецепта. Може да я намерите при тестените рецепти. Казва се Ябълкови понички. И тя е чудна, опитайте я, ако ви допадне. Благодаря ви отново.

    ОтговорИзтриване
  21. Йоли, вчера ги приготвих - невероятно вкусни, пухкави, с козуначен вкус у аромат. Аз ги направих с кайсиев конфитюр. По комшийска линия се облажиха и приятелите в блока - всички наистина много, много ги харесаха и питаха за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  22. Много се радвам, благодаря ти! Наистина си е един лесен и бърз немски козунак. А и за закуска е супер. Да ти е сладко, че и на съседите даже!

    ОтговорИзтриване
  23. Изкусително! Това тесто дали ще стане добре, ако се направи на кифлички? Светла

    ОтговорИзтриване
  24. Благодаря ви за страхотна рецепта, Поздравявам полския Malgosia


    http://akacjowyblog.blogspot.com/2014/03/drozdzowe-buchty-z-powidami-wegierkowymi.html

    ОтговорИзтриване
  25. Malgosia,благодаря ти от сърце!Изключително приятно ме изненада.Страхотни бухти си направила. И снимките са фантастични!

    Светле,разбира се,както искаш ги оформи.Много хора вече ги направиха именно като кифлички.Ще се радвам,ако ги опиташ,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  26. Ето ги и моите страхотни ,страхотни!!!!

    http://zi4e57.blogspot.com/2014/03/blog-post_22.html

    ОтговорИзтриване
  27. Ех,че са пухкавелки,Здравче! Благодаря ти много мила.Много ме зарадва!

    ОтговорИзтриване
  28. Йоли, поздравления бухтите са страхотни! Всички в къщи си облизахме пръстите. Заради момченцето ми някой ги направих с парченца шоколад - мога да кажа, че също станаха много вкусни. Ти ни вдъхновяваш, бъди все така чаровна и позитивна!Антония

    ОтговорИзтриване
  29. Благодаря ти Тони.Много се радвам,че са ви харесали бухтите.Да ви е сладко на всички у дома, най-вече на малкия.

    ОтговорИзтриване
  30. Buhtite sa stra6no vkusni ioli haresvam receptite ti <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер ме зарадва, Инка! Благодаря и да са ви сладки бухтите!

      Изтриване
  31. За кой ли път посягам към Ваша рецепта и за кой ли път резултата е страхотен. И в унисон с вчерашния празник - Вие сте един от днешните будители. Благодаря! Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря, Теди! Това е толкова мило! Много се радвам, че ти харесаха тези бухти. Да са ви сладки на всички у дома и приятни почивни дни.

      Изтриване
  32. Zdraveite! Strahotno izglejdat buhtite i mnogo bih iskala da opitam da naprqva, no problema e che sum v chujbina i pone zasega ne sum uspqla da otkriq suha maq. Moga li da gi prigotvq s obiknovena i kakvo kolichestvo shte mi bude neobhodimo v takuv sluchai. Blagodarq!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извини ме зе закъснелия отговор, Краси, но нямх тези дни компютър на разположение. Разбира се, че можеш да ги направиш със свежа мая. Даже още по-добре. Обикновено 1 кубче от 40 г е за 1 кг брашно. Надявам се да ти харесат, благодаря ти.

      Изтриване
  33. Вече ги изпробвахме. Много са вкусни. Ухаят страхотно. Напоследък търся рецепти без пържене и това ми допадна! Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, много се радвам, че ви харесаха. Това са много популярни печени бухти в Германия и Австрия. Много приличат на вкус на нашето козуначено тесто. И аз ги харесвам много. Да са ви сладки!

      Изтриване
  34. Невероятни бухти! Това е втората рецепта от твоя блог, която пробвам. Някой пробвал ли е да ги направи с друга плънка? Аз не обичам сладко и шоколад. Стават ли с локум? Или може би с някакъв крем? Моля за идеи...
    И още веднъж благодаря за рецептите.
    Поздрави
    Десислава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Деси! Радвам се, че ти харесаха бухтите. Разбира се, че можеш да ги напълниш с всичко! С всичко, което обичаш. Няма задължителни неща в рецептите, нали знаеш? С локум ще е просто супер! И аз много го обичам. С крем също. Така че, давай смело! Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване