събота, 22 март 2014 г.

Нещо като баница





Продукти

200 г фини кори за баница
50 г стопено масло
50 г нарязана на кубчета шунка
100 г нарязан на кубчета кашкавал BILLA
1 стрък нарязан на ситно праз
2 яйца
5 с.л. кисело мляка BILLA
сол на вкус






Приготвяне

* Намажете корите с масло и ги слепете две по две. Нагънете ги като хармоника. Поставете ги в намаслена тавичка.

* Между тях сложете шунка, кашкавал и праз. 







* Разбъркайте яйцата, киселото мляко и солта. Залейте баницата, а накрая полейте и с останалото масло.

* Загрейте фурната на 180* и изпечете за около 30 - 35 минути на долната решетка на фурната. Сервирайте баницата топла. Да ви е сладко!






.

18 коментара:

  1. Колко лесно, а много оригинално! Прекрасна идея за почивните дни, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че апетитна хармоника Билла,Йоли,
    много свежо и вкусно предложение,
    и представено в твой стил -
    красиво и елегантно.
    Сърдечни поздрави и усмихнат пролетен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, това е любимото ми "навиване" на корите за баница когато я приготвям. Най-често слагам сирене и левурда, но и този вариант ще опитам. Слънчеви почивни дни от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Йолка, чудесно предложение за уикенда. Благодаря:)

    Прекрасен уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна баница! Пък и вълча :)
    Отчупвам си парченце :)

    ОтговорИзтриване
  6. Много ви благодаря.Обичам рецептите "Почисти хладилника". Отваряш,виждаш какво има вътре и действаш. Да ви е сладко! Вариантът с левурдата много,много ми хареса.Ще пробвам непременно.

    ОтговорИзтриване
  7. Yoli this looks soooooo good. I will make it very soon.

    ОтговорИзтриване
  8. Ах, Йоли, ако сервирам тази тавичка вкъщи ще се опразни за нула време - толкова е апетитна и сигурно много, много вкусна!
    Поздрави и слънчево настроение, мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Както винаги изключително вкусно, цветно и ароматно предложение, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Нямам идея дали ще е БИЛА, но ще е такава баница;) Още другия уикенд!
    Прегръдка, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли, толкова вкусно си сготвила и толкова да е хубаво, че би заменило и закуска, и обяд, и вечеря. Чудно!
    Прегръдки, другарче!

    ОтговорИзтриване
  12. Не знам колко пъти наминавах да я гледам тази нещо-като-баница, но ако на всяко минаване си бях взимала по парче, сега тавата ти щеше да е празна... а моят щеше поглед лъснал и доволен, като след чаша хубаво вино 8-) Как пък така простичките неща са най-ефектни и вкусни?!
    Усмихната седмица с прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  13. Yoly, I made this banica today, check my blog tomorrow.It was so delicious and tasty,my husband and I had very nice lunch. Thank you so much, my dear friend and hugs for you:))

    ОтговорИзтриване
  14. Ъъъъ, забранявам си сутрин, на гладно да влизам тук! Поредната вкусност и апеттитност, Йоли.
    Обожавам рецепти, които не отнемат време, а ти изпиват мозъка от кеф, докато ги ядеш!
    Гуш!

    ОтговорИзтриване
  15. Разкошотия! :)
    Направих я тази сутрин, Йоли, с по-мъничко праз, с повече кашкавал и малко крема сирене в заливката. Много ни хареса, уникално вкусно се получи, а и страшно бързо става. Благодаря ти за рецептата, мила! :*
    Прегръдки за теб и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря Ирме,много се радвам,че ви хареса нещото като баница.Да ви е сладко на всички е дома.Радвам се,че я опита!

    ОтговорИзтриване
  17. Вчера правих баницата-страхотна идея,стана за нула време,беше ужасно вкусна,обаче има 1 недостатък-изчезва за секунди :-)))).Въпреки ,че направих двойна доза..Еееех..

    ОтговорИзтриване
  18. А така!Двойна, доза,а? Много ме зарадва,благодаря ти и да ви е сладко на всички в къщи.

    ОтговорИзтриване