Продукти за тестото
120 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мащерка
250 г брашно
Пълнеж
2 яйца
200 г рикота
200 г заквасена сметана
сол на вкус
2 с.л. ситно нарязан див лук
10 зелени аспержи
100 г меко козе сирене
Приготвяне
* Разбъркайте маслото заедно със солта и яйцето. Прибавете брашното, мащерката и бързо омесете тесто. Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 минути.
* За плънката разбъркайте яйцата, сиренето и сметаната. Овкусете със солта и лука.
* С белачка за зеленчуци обелете тънко долната третина на аспержите. Нарежете сиренето.
* Постелете дъното на форма за киш с хартия за печене. Разточете тестото на кора с дебелина около 3 - 4 мм и покрийте с нея дъното и стените на формата. Надупчете с вилица. Ако нямате правоъгълна форма може да ползвате кръгла, тавичка или друга.
* Изсипете крема върху тестото, а отгоре подредете аспержите и сиренето.
* Изпечете киша в предварително загрята на 180* фурна за около 30 - 35 минути. Сервирайте ястието леко топло. Да ви е сладко!
.