Любимата класика "Домат със сирене" в нов прочит. Лесно и вкусно лятно ястие. Опитайте!
Продукти
3 домата
200 г сирене
босилек
3 - 4 филии бял хляб
40 г кашкавал
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
пресни подправки по избор
2 с.л. брашно
1 разбито яйце
Приготвяне
* Нарежете хляба на кубчета и заедно с кашкавала, зехтина, чесъна и подправките го сложете в блендер. Смелете всичко на трохи.
* Нарежете доматите на кръгчета. Върху всяко сложете парче сирене и няколко листа босилек.
* Оваляйте "сандвичите" първо в брашно, след това в яйцето и накрая в хлебните трохи.
* Поставете панираните купчинки в тава, покрита с хартия за печене. Запечете ястието в загрята на 200* фурна за около 20 - 25 минути или докато трохите станат златисти и хрупкави. Сервирайте със свежа салата. Да ви е сладко!
.