Това е един много лесен десерт, който се приготвя за не-повече от 15 минути. Като марка пудинг препоръчвам др. Йоткер. Кремът е много вкусен и подходяш за торти, рула и други сладкиши. Може да обогатите вкуса му с печени ядки, кафе или 1-2 с.л. коняк.
Продукти за 8 броя:
16 бисквити с шоколадова глазура
250 мл течна пълномаслена сметана
100 г натурално крем сирене
100 г натрошен натурален шоколад
50 г натрошен бял шоколад
1 пакетче ванилов пудинг
* Разбъркайте пудинга с 50 мл от сметаната. Сложете в тенджера или тиган с незалепващо покритие останалата сметана и крем-сиренето. Загрейте до кипване, като бъркате, за да получите гладък сос.
Махнете тенджерата от котлона и добавете двата вида шоколад. Разбъркайте, докато шоколада се стопи и спои добре със сметаната и сиренето. Върнете сместа на котлона и налейте разтворения пудинг. Гответе няколко минути на слаб огън, докато крема се сгъсти. Разбърквайте редовно. Оставете крема леко да се охлади, но да остане топъл.
* Постелете правоъгълна тавичка с хартия за печене. На дъното наредете половината бисквити с шоколадовото покритие нагоре. Върху тях разпределете топлия крем и загладете. Отгоре наредете останалите бисквити нагоре с глазурата. Оставете за една нощ в хладилник.
* Нарежете сладкиша на сандвичи, като за всеки срез затопляте ножа в гореща вода и го подсушавате със салфетка. Съхранявайте сандвичите в хладилник. Да ви е сладко!