Продукти
1 пакет кори за баница
100 г стопено масло
1 с.л. зехтин
250 г бяло саламурено сирене
300 г пресен спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
2 -3 стръка джоджен
За заливката
4 яйца
50 г стопено масло
200 мл прясно мляко
сол на вкус
150 г едро настърган кашкавал
Приготвяне
* Нарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина и 1 с.л. от маслото.
* Смесете ги с натрошеното сирене.
* Направете вити банички от корите, като поръсвате всяка с малко масло и 2 - 3 с.л. от пълнежа. За да ги оформите първо ги завийте на рула, а след това на охлюви.
* Намажете тава с масло и подредете баничките една до друга.
* За заливката разбийте яйцата и ги смесете с маслото и млякото. Посолете.
* Залейте баничките и поръсете с кашкавала. Изпечете бюрека в загрята на 200* фурна за около 30 - 35 минути. Сервирайте леко топъл. Да ви е сладко!
Идеята за бюрека може да видите тук. Променила съм почти всичко според собствения си вкус. Направете така и вие, сложете пълнеж, който ви харесва най-много. Ще получите сочна и мека баница, богата на вкус и аромат.
.