Отново за Марги ...
Сега ще ви покажа как да си направите рози за декорация. По принцип за моделиране на фигурки, цветя и т.н. от фондан има най-различни инструменти и шаблони. С тях работата е много лесна и приятна. Аз не разполагам с подобна техника и всичко, което правя е само с ръцете си. Лесно и забавно е. Опитайте и вие ....
* Розите можете да направите от много неща. Подходящи за тази цел са захарен фондан, руска мастика,марципан Варна, бадемов марципан,бонбони marshmallows и др. Ще ви прикача линк за да може да прочетете рецептите за тези покрития и да си изберете с кое да работите. А розите,които виждате съм направила от така наречения марципан "Варна", който всъщност е най-обикновено парено тесто. Това си е тесто за еклери, но вместо да му слагате яйца го примесвате с пресята пудра захар докато стане пластично за работа. Лично моето мнение - не е на вкусно. Правя тези рози само за украса и после ги изхвърлям, никой не ги яде. Дори понякога не примесвам тестото със захар, просто правя фигурките (така и така ще ги хвърля после...). Затова ви предлагам да видите тук и други рецепти за захарно покритие, има далеч по-вкусни.
* След като тестото ви е готово можете да го разделите на части и да го оцветите с бои в различни цветове. Аз го разделих на три и го оцветих с какао като нюансирах от по-светло към по-тъмно.
* Завийте го на фунийка за да получите сърцевината на розата.
* От малко по-тъмния цвят тесто направете още две такива листчета и ги прикрепете към сърцевината.
* За крайните листа ползвайте най-тъмното тесто и процедирайте по същия начин. Накрая подрежете с нож долната удебелена част на готовата роза и с пръсти леко извийте листата и. Оставете розата да изсъхне.
* Можете да направите фигурките предварително и да ги монтирате върху десерта когато го сервирате.
.





































